NavnNavnetipsArabiske og muslimske navn

Arabiske og muslimske navn

En liten Mohammad eller Zahra? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 6655 Sist oppdatert 04.11.22
Arabiske navn er i bruk over store deler av verden, også en del i Norge. Du kan, men må ikke, ha arabisk eller muslimsk tilknytning for å velge disse navnene til ditt barn.

Det finnes mange arabiske navn i bruk i land over hele verden. Vi har tatt et utvalg, som stort sett er en del i bruk i Norge nå. Se nederst i artikkelen for navnelister med flere hundre aktuelle navn.

– Den muslimske navnekulturen blir brukt i mange land og i flere verdensdeler. Den omfatter flere språk, og har oftest lang religiøs tradisjon – både fra Koranen og senere islamsk tradisjon. Navnene kan stort sett spores tilbake til ord med kjent betydning. Betydningene er gjerne positive, og ofte knyttet til skjønnhet, glede, ønske og håp, gode egenskaper, ord fra naturen og religiøst innhold. Noen få navn betyr makt og mektig, eller leder. Derimot er det ikke navn som betyr kamp og beskyttelse, slik det er mye av i gamle nordiske og nord-europeiske navn, som i Gunnhild. Det er ikke alltid at bærerne av navnene kjenner betydningen selv, sier navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen.

Her er noen eksempler på betydninger:

Skjønnhet: Jamal og Jamala (skjønnhet), Hasan/Hasana (vakker), Hassan/Hassana (vakrere), Wasim/Wassim (vakker), Zayn (vakker, utsmykning)

Glede, lykke: Ayan (glede), Farah (glede), Farhan (glad, lykkelig), Hana (glede), Said (lykkelig), Naim/Naima (sorgløs, lykkelig), Yusra (lykke)

Ønske og håp: Amal (håp, forventning), Muna/Mona ((flere) ønsker), Raja (håp og ønske)

Gode egenskaper: Adil (ærlig, rettferdig), Amin (pålitelig og ærlig), Amna (trygg), Anis (vennlig), Aran (energi og livlighet), Asma (høyt ansett, berømt), Farid/Farida (enestående), Hakim (klok, fornuftig), Halima (tålmodig), Hamid (satt pris på), Ibrahim (snill far), Kamal (fullkommenhet), Latif/Latifa (vennlig), Maher (dyktig), Mustafa (den foretrukne), Salman (trygg)

Ord fra naturen: Anwar (mer lys, mer skinnende), Aram (gaselle), Bilal (fukte, friske opp), Haydar/Haidar (løve), Nada (dogg), Naim/Naima (stjerne), Nisrina/Nisrine (nyperose, særlig blomsten), Noor/Nur/Noora/Nura (lys, noe som skinner), Qamar (måne), Rami/Ramia (stjernebildet Skytten, betyr bueskytter), Saba (morgen, østavind), Usman/Osman (trappe (fugleslag)), Zaynab/Zeinab (velluktende blomst), Yasmin (sjasmin, fra persisk), Zahra (blomst, blomstring, glinsende)

Makt, mektig: Amir og Amira (prins og prinsesse), Malik/Malika (konge, fyrste, dronning)

Religiøst innhold: Ahmad/Ahmed (den mest lovpriste), Ammar (sterkt religiøs), Din/Deen (tro), Salah (sterkt religiøs), Zinedine (troens skjønnhet)

Noen av de mest kjente arabiske navnene er knyttet til profeten Mohammad og hans slektninger.

Mohammad betyr den som er lovprist. Hans datter Fatima sitt navn betyr hun som avvenner barn. Ali, Fatimas ektemanns navn, betyr opphøyd. Deres sønner Hassan og Huseyn/Hussein sine navn betyr skjønn, god og liten. Mohammads mor Amina sitt navn betyr pålitelig, og Aisha, Mohammads kones navn, betyr vellykket, forklarer Utne.

Fordi navnene kommer fra andre alfabet finnes det mange ulike skrivemåter av navnene.

– Det er også vanlig å bruke navn fra tidligere religiøse ledere, som Abu Bakr, Omar/Umar og Osman/Uthman, sier Utne.

Navn både i Koranen og Bibelen

I Norge og mange andre land har det lenge vært en bibelbølge på navnefronten, særlig for gutter. En del av navnene fra Bibelen finnes også i Koranen, og omvendt.

– Mange av Bibelens personer finnes også i Koranen, som profeter. Slike navn som er en del brukt i muslimsk kultur er Ibrahim (Abraham), Idris (Enok), Isa (Jesus), Ishaq (Isak), Ismail (Ismael), Jibril (Gabriel), Maryam (Miriam, Maria), Musa (Moses), Sarah/Sahra, Sulayman/Suleyman/Soleman (Salomo), Yahya (Johannes), Yusuf (Josef) og Yunus (Jonas), sier Utne.

Han legger til at det finnes mange flere eksempler, og hvert navn kan også ha flere ulike skrivemåter i vårt alfabet.

Populære Muhammad

I Norge er det først og fremst ulike skrivemåter av Muhammad som er mye i bruk av de arabiske og muslimske navnene.

– Slår vi sammen ulike skrivemåter, var navnet på 34. plass for gutter født i 2021. I Oslo var det på førsteplass for gutter i noen år, og på andreplass i 2021, sier Utne.

Det er skrivemåten Muhammad som er mest i bruk til barn i Norge nå.

– Bruken av Muhammad-varianter har sunket blant nyfødte de siste årene. I Oslo var navnet med ulike skrivemåter på sitt høyeste i 2014, med en topp på 126 fødte med navnet. I 2021 var antallet sunket til 72. Samlet for hele landet var antallet 250 i 2014, og 173 i 2021, sier Utne.

– Grunnen til at bruken har sunket kan være at foreldre velger andre muslimske navn, eller navn som ikke er vanlig i muslimsk navneskikk, sier han.

Andre arabiske og muslimske navn som er mye i bruk til gutter nå er Ahmed, Anas, Yusuf, Ahmad, Ismail, Osman, Yonas, Hassan, Malik og Malek, sier Utne.

Muhammad blant de vanligste navnene i Norge

Slår vi sammen seks av de vanligste skrivemåtene av navnet var det den 01.01.2022 16 358 personer som het en variant av Muhammad i Norge. Navnet ville samlet sett vært på rundt 30. plass over de vanligste guttenavnene i bruk i hele befolkningen i Norge.

Mohammad er den vanligste skrivemåten samlet for alle aldre i Norge, og var 01.01.2022 på 154. plass i befolkningen. Det var da 5298 gutter/menn med navnet med akkurat den skrivemåten her til lands, sier Utne.

Jentenavn som ligner eller er like navn fra andre land

For jenter er det mange navn som er helt like eller ganske like på tvers av kulturer.

– Noen navn har ulikt opphav, som Amina og Zahra, mens andre har samme opphav, som Mariam/Miriam/Mirjam og Sara/Sarah, sier Utne.

De vanligste arabiske og muslimske jentenavnene etter popularitet til barn i Norge nå er Maryam, Aisha, Fatima, Amina, Sidra, Yasmin, Yusra, Iman, Layan, Zahra, Aliyah, Aliya, Alya, Mariam og Marwa, sier Utne.

Allahs 99 navnealternativer

I islam finnes 99 alternative navn i tillegg til Allah for deres gud.

– Alle disse 100 navnene blir brukt som fornavn. Av religiøse grunner har disse ikke blitt brukt alene, men den tradisjonen står svakere nå. Guttenavn har Abd, som betyr tjener, foran seg, og for jenter brukes Amat. Dessuten har hoveddelen av navnene en bestemt artikkel foran seg, altså en variant av al. Navn kan da for eksempel bli Abd al Karim for gutter, og tilsvarende med Amat al Karim som jentenavn, sier Utne.

Han forklarer at Abd al gjerne også får andre former i vårt alfabet, som Abdul og Abdel, som i navnene Abdul Karim eller Abdel Karim.

– Andre slike navn er Jabbar, Latif, Rahman og Rashid. Da får man for eksempel Abdul Latif, sier Utne.

Hovednavnet på Gud, Allah, brukes uten bestemt artikkel: Abd Allah, eller bedre kjent som Abdullah.

– For jenter vil Amat al-Karim være mest bokstavrett skrivemåte, men det er like rett og mye mer vanlig å bruke dem som Amatul Karim og Amatol. Slike navn er lite brukt for jenter/kvinner. Det er nå færre enn fire og kanskje ingen med slike deler først i navn i det norske folkeregisteret, sier Utne.

Han forklarer videre at det er mer vanlig at Allahs ulike navn brukes uten Abd og al, både i Vesten og i muslimske land.

– Det vil si at de bare heter for eksempel Karim eller Latif. Også delen Abdul og Abdel blir brukt som fornavn alene. Den 01.01.2022 var det 338 gutter/menn med Karim som første eller eneste fornavn i Norge. Det var også 265 gutter/menn som het Abdul som første eller eneste fornavn, uten et Allah-navn etter. Det var bare 16 med hele Abdul Karim som fornavn, sier Utne.

Mange skrivemåter av samme navn

En av grunnene til at det finnes et utall av varianter av navn som Muhammad og andre arabiske og muslimske navn, er at de har blitt til på et annet språk og med et annet alfabet.

– Det finnes ikke en fast måte å omskrive muslimske navn til vårt alfabet på. Dermed blir det fort mange ulike skrivemåter av mange navn. Navnene får dessuten egne varianter i Somalia, der de har samme alfabet som hos oss, sier Utne.

Han forklarer at Abd al-Rashid, Abd el-Rashid, Abd ur-Rashid, Abd-ur Rashid, Abdur Rashid, Abdul Rashid, Abdel Rashid og andre varianter er de samme navnet, skrevet på ulike måter med vårt alfabet. Og i Somalia er det vanlig med formen Abdirashid.

Guttenavn som fornavn og etternavn

I gammel nordisk kultur har en tatt i bruk fedres fornavn i etternavn til barna, slik som Hans Evensen når faren het Even. På Island gjøres dette fortsatt. Det er også en tradisjon som fortsatt er i bruk i muslimsk navneskikk, men uten ending på navnet fra faren.

– Ofte har man tre navn i alt. En som heter Husayn Hasan Yusuf har Husayn som fornavn, og kan gjerne ha en far som heter Hasan og en farfar som heter Yusuf. Da blir Hasan mellomnavn og Yusuf etternavn i norske register. Tidligere det også har vært vanlig med ibn eller bin foran fars fornavn for gutter og bint for jenter, som slik som Husayn ibn Hasan ibn Yusuf. Dette betyr sønn av og datter av, sier Utne, sier Utne.

Han forklarer at mellomnavn og etternavn ikke må være fra far og farfar, men kan også være fra forfedre lenger tilbake.

– Kvinner endrer ikke etternavn når de gifter seg, sier Utne.

Han legger til at tradisjonelle muslimske navneskikker gradvis går i oppløsning ved utvandring.

– Folk tar i bruk trekk fra andre kulturer på forskjellige måter. Blant annet blir det gjerne faste etternavn som er like for alle i familien, slik at samme etternavn går til neste generasjon. På den måten er arabiske og andre muslimske fornavn også vanlige som etternavn i Norge, sier Utne.

Jentenavn:

Aaliya, Aaliyah, Aasiyah, Aayat, Abeer, Abida, Abir, Abrish, Adama, Adan, Adara, Adeeba, Aden, Adiba, Adla, Aesha, Afaf, Afifa, Afifah, Afiya, Afnan, Afrah, Ahlam, Ahmed, Ahsan, Aicha, Aida, Aidah, Ain, Aisha, Aishah, Aissa, Aja, Akram, Ala, Alaa, Alam, Aleyah, Ali, Alia, Alima, Alisar, Aliya, Aliyah, Alya, Alyaa, Amal, Amali, Aman, Amani, Amar, Amara, Ambreen, Ameera, Ameerah, Amel, Amena, Amera, Amiira, Amin, Amina, Amine, Amira, Amirah, Amna, Amnah, Amor, Amran, Amreen, Anabia, Anam, Anayan, Anees, Anis, Anisa, Anisah, Anissa, Anjam, Anoud, Ansam, Antara, Anwar, Aqsa, Aram, Aran, Areeba, Areej, Areen, Ariba, Arine, Arshia, Arja, Arshad, Arwa, Asha, Ashraf, Ashwaq, Asia, Asifa, Asim, Asiya, Asiyah, Asma, Asmaa, Asmae, Asmahan, Asrar, Atika, Atiqa, Awatef, Awatif, Ayaat, Ayah, Ayan, Ayat, Ayesha, Ayisha, Ayman, Ayse, Aysha, Azam, Aziz, Aziza, Azmat, Azra, Azza

Badra, Badri, Ban, Bana, Banaz, Bara, Baraa, Bashir, Bashira, Basma, Bassima, Batool, Besma, Bina, Bisan, Bouchra


Camilia, Chaima, Chaimae, Cherifa


Dalal, Dalia, Dalila, Danah, Dania, Diala, Diba, Dida, Dima, Doaa, Doha, Donia, Dounia, Dua, Dunia, Dunya

Edina, Ekram, Elaf, Elif, Emaan, Eman, Emina, Emine, Enas, Eshaal, Esmat, Esraa

Fadia, Fadumo, Fadwa, Fahima, Faiza, Faizah, Faouzia, Farah, Fareeda, Farha, Farhan, Farhat, Farheen, Farhiyo, Faria, Farida, Faridah, Fariza, Farrah, Fartun, Fateh, Fatema, Fatemah, Fatemeh, Faten, Fathia, Fatim, Fatima, Fatimah, Fatma, Fatna, Fawzia, Ferial, Ferida, Fida, Firdaws, Fouzia

Ghada, Ghita, Ghizlane, Ghulam

Habiba, Habibah, Hadeel, Hadeer, Hadia, Hadil, Hafida, Hafiza, Hafsa, Haidi, Haifa, Haiqa, Hajar, Hajer, Hakima, Hala, Halah, Halima, Halimah, Halimo, Hamda, Hamdi, Hameeda, Hamida, Hana, Hanaa, Hanadi, Hanae, Hanan, Hanane, Haneen, Hani, Hania, Hanifa, Hanin, Hannah, Hannan, Hasiba, Hassiba, Hatice, Hawa, Hawo, Hawra, Haya, Hayat, Hazar, Heba, Hedi, Hedia, Helmi, Hend, Henna, Heyam, Hiam, Hiba, Hibah, Hibo, Hilal, Hind, Hira, Hoda, Hodan, Hoorain, Houria, Huda

Ibitsam, Ibtisam, Ibtissam, Iffat, Ifra, Ikhlas, Imane, Imrane, Inayah, Insaf, Intisar, Intissar, Ishan, Ishraq, Ikram, Ikran, Ilham, Imaan, Iman, Imen, Imran, Inas, Inaya, Iqra, Iram, Islam, Islem, Isma, Ismahan, Isra, Israa

Jada, Jala, Jamal, Jamila, Jana, Jannah, Jasmin, Jasmina, Jasmine, Jehan, Jenan, Jenin, Jihan, Jilan, Jomana, Joumana

Kader, Kadija, Kalsum, Kamal, Kamelia, Kamila, Kamilah, Kamilia, Kanza, Kaoutar, Kaouthar, Karem, Karim, Karima, Kausar, Kauthar, Kawsar, Kawtar, Kawthar, Kenza, Khadidja, Khadija, Khadijah, Khalida, Khansa, Kheira, Khulood, Kifah

Laila, Lajla, Lala, Lama, Lamees, Lamiae, Lamiya, Lamyaa, Latifa, Lawen, Laya, Layal, Layan, Layla, Leila, Leilah, Lejla, Leyla, Liana, Lila, Lin, Lobna, Loubna, Lujain, Lula

Madiha, Magda, Maguy, Maha, Mahira, Mahmuda, Mahnoor, Maida, Maida, Maie, Maila, Maimuna, Main, Maina, Maira, Maisa, Maissa, Majd, Majda, Majida, Malaak, Malak, Malek, Maliha, Malika, Man, Manahil, Manal, Manar, Manel, Manha, Maram, Mariam, Mariem, Marim, Marwa, Maryam, Maryama, Maryan, Maryum, Masuma, Mata, May, Maya, Maymuna, Mays, Mayssa, Medina, Medine, Melika, Mena, Meriam, Meriem, Mervat, Milad, Minhaj, Miral, Mirha, Mirna, Mirza, Misbah, Misha, Mishal, Mohamed, Monaliza, Monia, Monir, Monira, Mounia, Mounira, Mubeen, Mumtaz, Muna, Munawar, Muniba, Munir, Munira, Muqaddas, Mushtaq

Nabeela, Nabiha, Nabila, Nabilah, Nada, Nadeen, Nadira, Nadirah, Nafisa, Nafisah, Nagam, Nagham, Nahida, Naida, Naila, Naima, Naira, Najah, Najat, Najia, Najila, Najima, Najlaa, Najma, Najwan, Namira, Naoual, Narjis, Narmin, Naseem, Nasiba, Nasim, Nasima, Nassera, Nassima, Nassira, Naureen, Naveed, Nawal, Nawel, Nayla, Nazifa, Nazima, Nazir, Nazira, Neila, Nemi, Nermin, Nesma, Nesrine, Nezha, Nida, Nidal, Nidhal, Nihad, Nihal, Nila, Nima, Nimra, Nisreen, Nisrin, Nisrine, Nissrine, Noha, Noon, Noor, Noora, Nor, Nora, Norah, Noria, Nour, Nouha, Noura, Nur, Nura, Nuria, Nuzhat

Ola, Omaima, Omnia, Ouafae, Ouarda, Oumaima, Oumayma


Qamar, Qudsia

Rabah, Rabeah, Rabia, Rachida, Radia, Rafah, Rafia, Rafif, Raghad, Raha, Rahaf, Rahil, Rahima, Rahma, Raisa, Raja, Ramia, Ramla, Rana, Randa, Rani, Rania, Rasha, Rasheeda, Rashid, Rashida, Rawa, Rawaa, Rawan, Raya, Rayaan, Rayan, Rayana, Rayane, Rayhan, Rayyan, Razan, Reda, Reem, Reyhan, Riam, Rida, Ridwan, Rihab, Riham, Rihana, Rim, Rima, Rime, Rita, Ruzwana, Roa, Rola, Rosa, Roula, Rubar, Rula, Ruwayda, Ruweyda

Saadia, Saba, Sabah, Sabika, Sabreen, Sabri, Sabrina, Sadaf, Sadika, Sadiqa, Saeda, Safa, Safaa, Safae, Safia, Safiya, Safiyah, Safya, Saghir, Sahar, Sahra, Said, Saida, Saima, Saira, Saja, Sajida, Sakina, Sakinah, Salam, Saleha, Salem, Salha, Saliha, Salima, Salma, Salme, Saloua, Salwa, Sama, Samar, Sameerah, Samia, Samiha, Samina, Samira, Samirah, Samiya, Samra, Samran, Samrina, Samsam, Samya, Sana, Sanaa, Sanae, Sanah, Sanam, Sania, Saniya, Saniyah, Sarab, Sariya, Sarwat, Sarya, Savera, Sawsan, Sayda, Sayma, Sehrish, Semira, Senait, Serine, Shabina, Shada, Shadi, Shadia, Shahad, Shahed, Shahid, Shahida, Shahin, Shahnaz, Shaima, Shakila, Shamal, Shamila, Shamim, Shamima, Sharifa, Shatha, Shaza, Shazia, Sherifa, Sherin, Sherina, Sherine, Shifa, Shirin, Shukri, Shumaila, Siba, Sidra, Sidrah, Siham, Sihem, Simaa, Siman, Sina, Siwar, Soad, Soha, Sohaila, Somaia, Somaya, Souad, Souhaila, Souhila, Soukaina, Soumaya, Soumia, Suad, Suhad, Suhaila, Suhair, Suheir, Sukaina, Sultan, Suman, Sumaya, Sumayyah, Sundus, Suraya, Syeda

Tabarek, Taghreed, Tahani, Tahira, Tahirah, Tahlia, Tala, Tamine, Tania, Tanzeela, Taqwa, Tasneem, Tasnim, Tayiba, Taysir, Tayyiba, Tesnim, Teyiba, Thara, Tira, Toba, Tooba, Touria, Tuqa, 


Umaima, Umama, Umme


Vaida

Waad, Wadha, Wafa, Wafaa, Wahiba, Wajida, Wajiha, Ward, Warda, Wasan, Wesam, Wiam, Wisam, Wisal

Yaman, Yamina, Yasmeen, Yasmin, Yasmina, Yasmine, Yassin, Yomna, Yosra, Yousra, Youssra, Yumna, Yusra

Zada, Zahida, Zahira, Zahra, Zahraa, Zaid, Zain, Zaina, Zainab, Zakia, Zamzam, Zara, Zayd, Zaynab, Zaynah, Zayneb, Zein, Zeina, Zeinab, Zeineb, Zenab, Zeneb, Zeyneb, Zeynep, Zia, Zian, Zina, Zineb, Zine, Zohal, Zohra, Zoulikha, Zubaidah, Zuhal, Zuhur, Zulaikha, Zulfa


Guttenavn:

Aamer, Aariz, Aayan, Abas, Abbas, Abd, Abdalla, Abdallah, Abdel, Abdelaziz, Abdelghani, Abdelhadi, Abdelhafid, Abdelhak, Abdelhakim, Abdelhalim, Abdelilah, Abdeljalil, Abdelkader, Abdelkarim, Abdelkrim, Abdellah, Abdelouahab, Abdelouahed, Abdelrahman, Abdelwahab, Abdennour, Abderrahman, Abderrazak, Abdi, Abdiaziz, Abdifatah, Abdikarim, Abdimalik Abdinasir, Abdiqani, Abdirahman, Abdirashid, Abdirisaq, Abdo, Abdul, Abdulahi, Abdulaziz, Abdulkader, Abdulkadir, Abdulkarim, Abdulla, Abdullah, Abdullahi, Abdulqadir, Abdulrahim, Abdulrahman, Abdulwahab, Abdur, Abdurrahim, Abdurrahman, Abed, Abeer, Abid, Abir, Abu, Abubakar, Abu Bakr, Abubakr, Abukar, Abul, Achraf, Adama, Adan, Adane, Adem, Aden, Adham, Adib, Adil, Adlan, Adnan, Afnan, Ahad, Ahmad, Ahmed, Ahmer, Ahmet, Ahmir, Ahsan, Ain, Aissa, Ajmal, Akbar, Akif, Akmal, Akram, Ala, Alaa, Aladdin, Aladin, Alam, Albi, Ali, Altaf, Aly, Alyan, Amaan, Amad, Amal, Aman, Amani, Amanullah, Amar, Amara, Ameen, Ameer, Amel, Amer, Amil, Amin, Amine, Aminullah, Amir, Amjad, Ammar, Anas, Anis, Anwar, Amor, Amr, Amran, Amro, Amrullah, Anees, Anes, Aniq, Anouar, Aqeel, Aqib, Aram, Aran, Arham, Arib, Arif, Armaan, Arshia, Asaad, Asadullah, Asef, Ashab, Ashad, Ashiq, Artin, Asad, Asghar, Ashraf, Asif, Asim, Askar, Aslam, Assad, Assem, Ata, Atef, Atif, Atiq, Atta, Aun, Ayan, Ayat, Ayham, Aylan, Ayman, Aymen, Ayoob, Ayoub, Ayser, Ayub, Azaan, Azam, Azeem, Azer, Azim, Aziz, Azmat, Azmi

Bachir, Badar, Bader, Badr, Badri, Baher, Bahri, Bakary, Ban, Bandar, Bara, Baraa, Barak, Basam, Basel, Basem, Bashar, Bashir, Basma, Basri, Bassam, Bechir, Belal, Belgacem, Bilal, Bilel, Billal, Boualem, Bouchaib, Brahim, Burhan


Charbel, Cherif, Chokri


Damir, Danial, Daniyal, Daood, Daoud, Darwish, Dawoud, Daud, Deen, Dima, Din, Djamel, Driss

Ebrahim, Edin, Edris, Ehab, Eisa, Eldin, Elif, Elyas, Emad, Emal, Eman, Emin, Emir, Esmat, Essam, Eyad

Fadel, Fadi, Fadil, Fahad, Faheem, Fahim, Fahmi, Faik, Faisal, Faiz, Faizan, Faizullah, Faouzi, Farah, Faran, Faraz, Fares, Farhaan, Farhad, Farhan, Farhat, Farid, Faris, Faruk, Fateh, Fauzi, Fawaz, Fayaz, Faycal, Fayek, Fayeq, Fayez, Faysal, Fayyaz, Fazli, Feras, Fethi, Fida, Firas, Fouad, Fuad


Gamal, Ghassan, Ghazi, Ghias, Ghulam


Haaris, Habib, Habil, Hadi, Hadj, Hafez, Hafid, Hafiz, Hafs, Haidar, Haider, Haitham, Haithem, Hajar, Hakim, Halim, Hamad, Hamada, Hamdan, Hamdi, Hamed, Hamid, Hamidullah, Hammad, Hamoud, Hamza, Hamzah, Hamzeh, Hani, Hannah, Hannan, Haroun, Harun, Hasan, Hashim, Hassan, Hassane, Hassen, Hatem, Hayat, Hayder, Hazar, Hazem, Hazim, Haziq, Hedi, Helmi, Hemin, Hesham, Hicham, Hichem, Hilal, Hilmi, Hisham, Hocine, Husain, Husam, Hussain, Hussam, Hussein, Huzaifah

Ibo, Ibraheem, Ibrahem, Ibrahim, Ibtisam, Idrees, Idris, Idriss, Iftikar, Ihsan, Ikram, Ilham, Ilies, Ilyas, Ilyass, Ilyes, Imad, Iman, Imran, Iram, Irfan, Ishak, Ishaq, Iskander, Islam, Islem, Ismail, Issa, Issam, Iyad, Izzat

Jaafar, Jabbar, Jad, Jafar, Jalal, Jalil, Jama, Jamal, Jamel, Jamil, Jasim, Jasmin, Jawad, Jehad, Jibreel, Jibril, Jihad, Junaid, Jusef

Kabir, Kader, Kadir, Kais, Kamal, Kamel, Kamil, Kamyar, Karam, Kareem, Karem, Karim, Kashif, Kasem, Kasim, Kassim, Kazi, Kazim, Khadar, Khadim, Khalaf, Khaled, Khaleel, Khalid, Khalif, Khalil, Khaliq, Khurram, Kifah, Kinan

Lahbib, Lahcen, Laith, Lakhdar, Larbi, Latif, Lawen, Layth, Leith, Liban, Lin, Lotfi, Luay, Lukman, Luqman, Lyes

Maan, Mabrouk, Madjid, Mahad, Mahamed, Mahammed, Mahamud, Mahboob, Mahdi, Maher, Mahir, Mahmod, Mahmood, Mahmoud, Majd, Majed, Majeed, Majid, Malek, Malik, Man, Manar, Manhal, Mannan, Mansoor, Mansor, Mansour, Mansur, Maqbool, Marouan, Marouane, Marwan, Masood, Masoud, Masud, Matin, Maytham, Md, Mehdi, Mediha, Mehmet, Merwan, Mhamed, Mikaeel, Mikhail, Milad, Miloud, Mimoun, Mirza, Misha, Mishal, Moataz, Moeen, Moez, Mohamad, Mohamed, Mohammad, Mohammed, Mohamoud, Mohanad, Mohand, Mohannad, Mohsen, Mohsin, Moiz, Moncef, Monir, Moosa, Morad, Mostafa, Mounir, Mouhamed, Mourad, Mousa, Moussa, Moustafa, Mubarak, Mubeen, Muhammad, Muhammed, Muhanad, Muhannad, Muhsen, Muiz, Mujahid, Mujtaba, Mukhtar, Mumin, Mumtaz, Munawar, Muneeb, Muneer, Munib, Munir, Murad, Murat, Murtada, Murtadha, Murtaza, Musa, Musab, Mushtaq, Muslim, Mustafa, Mustapha, Mutaz, Muzaffar

Nabeel, Nabi, Nabih, Nabil, Nacer, Nadeem, Nader, Nadim, Nadir, Naeem, Nael, Naif, Nail, Naim, Najah, Najat, Najeeb, Najib, Najibullah, Najm, Naseem, Namir, Naoufal, Naqibullah, Naser, Nashwan, Nasih, Nasim, Nasir, Nasr, Nasratullah, Nasrullah, Nasser, Nauman, Naveed, Navid, Nawaf, Nazir, Nermin, Niam, Nidal, Nihad, Nihal, Nima, Nisar, Nizam, Nizar, Noh, Noha, Nohr, Noor, Nor, Nora, Nordin, Nour, Noureddine, Nourdin, Nouri, Nuh, Nur, Nuradin, Nure, Nureddin

Odai, Omair, Omar, Omari, Omer, Omid, Omran, Osama, Osman, Ossama, Othman, Oussama

Qadir, Qais, Qaisar, Qaiser, Qamar, Qasem, Qasim

Rabah, Rabih, Rachid, Radwan, Raed, Rafi, Rafik, Rahil, Rahim, Rahman, Rahmat, Rahmatullah, Raid, Raif, Raja, Rajab, Ramadan, Ramez, Rami, Ramiz, Ramy, Ramzi, Rana, Rani, Rany, Raouf, Rashid, Rasool, Rauf, Rawa, Rawan, Rayaan, Rayan, Rayhan, Rayyan, Razak, Reda, Redouane, Reyhan, Reza, Riad, Riadh, Rida, Ridwan, Riyad, Riyadh, Rizwan, Rohullah

Saad, Saadi, Saba, Sabah, Saber, Sabir, Sabit, Sabri, Sadam, Sadek, Sadiq, Saeed, Safa, Safaa, Safwan, Saghir, Sahab, Sahil, Sahir, Said, Saif, Saim, Sajid, Sajjad, Salah, Salahuddin, Salam, Saleem, Saleh, Salem, Salih, Salim, Salman, Samad, Samar, Samee, Sameer, Sameh, Samer, Sami, Samih, Samir, Samiullah, Samran, Sana, Sanad, Sanaullah, Saqib, Sarwat, Sayed, Sayid, Sayyid, Seif, Serdal, Seyed, Shaban, Shadi, Shady, Shahed, Shaheer, Shahid, Shahin, Shahzad, Shakeela, Shamal, Shamim, Sharif, Sharifullah, Sharjeel, Shayaan, Sheik, Sheikh, Shukri, Sid, Sina, Sinan, Shoaib, Sohaib, Shokri, Shuaib, Siraj, Siwar, Skander, Slim, Smail, Sofian, Sofiane, Sofien, Soufian, Soufiane, Soliman, Suad, Subhan, Subhi, Sufian, Sufjan, Sufyan, Suhaib, Suhail, Sulaiman, Sulayman, Suleman, Suleyman, Sulman, Sultan, Suman, Syed

Taha, Tahar, Taher, Tahir, Tahsin, Taib, Taif, Talal, Talha, Tarek, Tamer, Tamim, Tamir, Taoufik, Taqi, Tareq, Tariq, Tasneem, Tasnim, Taym, Taysir, Tayyab, Twana

Uday, Ullah, Umair, Umar, Usman, Uthman, Uzair


Waad, Wael, Wafa, Wahab, Waheed, Wahid, Wajahat, Wajid, Waleed, Wali, Walid, Waqar, Waqas, Ward, Waseem, Wasim, Wassim, Wazir, Wesam, Wisam, Wissam, Wissem

Yacine, Yacoub, Yahia, Yahya, Yakub, Yaman, Yamen, Yamin, Yaqoob, Yaqub, Yaseen, Yaser, Yasin, Yasir, Yasser, Yassin, Yassine, Yassir, Yawar, Yazan, Yehia, Yonas, Yones, Yonis, Yosef, Yoseph, Yosief, Youcef, Younes, Youness, Younis, Yousef, Yousif, Youssef, Yousuf, Yunis, Yunus, Yusef, Yusuf

Zabihullah, Zacharias, Zafar, Zahid, Zahida, Zahir, Zaid, Zaim, Zain, Zakaria, Zakarias, Zakariya, Zaki, Zamir, Zayan, Zayd, Zaydan, Zayn, Zayyan, Zeid, Zein, Zia, Ziad, Zian, Zidane, Ziya, Zohaib, Zohan, Zouheir, Zouhir, Zubair, Zuber, Zuhair

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: