PrøverEggløsningskalkulator

Eggløsningskalkulator

I maks to døgn etter eggløsningen kan egget befruktes. Det beste tidspunktet for unnfangelse kan være vanskelig å finne frem til. Finn din mest fruktbare periode her!

Hvordan bruke Babyverdens eggløsningskalkulator?

Kalkulatoren er ganske enkel. Du legger inn første blødningsdag i siste menstruasjon, og antall dager i syklusen. Syklusen regnes fra den dagen du begynte å blø, til dagen før neste gang du får mensen. Gjennomsnittlig sykluslengde er 28 dager, men noen har kortere eller lengre syklus. Som oftest finner eggløsningen sted 14 dager før neste mens, slik at det er tidsperioden fra første dag i siste menstruasjon til eggløsning som varierer.

Når er sjansene for å bli gravid størst?

Det er spennende å prøve å bli gravid. Men mange ønsker å lykkes ganske raskt når babydrømmen først melder seg. I eggløsningskalkulatoren kan du finne din eggløsning og fruktbare periode.

Din fruktbare periode er det tidsrommet i syklusen hvor samleie kan føre til unnfangelse. Kvinnens egg lever bare i cirka ett døgn etter eggløsning hvis det ikke blir befruktet. Men mannens sædceller kan vente i egglederen i flere dager i påvente av eggløsning.

Dermed er det slett ikke sikkert at dere blir gravide den dagen dere har sex – det kan skje flere dager senere.

Få oversikt over denne og de neste syklusene dine i Babyverden-appen

Du trenger ikke å bruke Babyverdens eggløsningskalkulator hver eneste syklus for å finne fruktbar periode og eggløsning. I Babyverden-appen kan du se denne og de neste 11 syklusene dine i både kalender- og listeform. Den viser naturligvis både eggløsning, fruktbare dager og mulig termin.

Kjøp eggløsnings- og graviditetstester i Babyverdens shop!

Finn din eggløsning med eggløsningstester. Det er 5 tester per pakke. Du kan også kjøpe graviditetstester med 3 tester i en pakke, eller en pakke med 1 test som kan gi svar allerede 6 dager før forventet mens.

Kjøp eggløsningstester og graviditetstester i Babyverdens shop