Khaled er et arabisk navn, og finnes i den mye brukte varianten Khaled. Navnet betyr udødelig og evig. Khaled og Khalid er også i bruk som etternavn. Grunnen er at fars fornavn blir etternavn for barn og barnebarn.

Sist oppdatert: 25. januar 2022

Så populært er Khaled:

539 personer har dette navnet.
I 2021 var Khaled på 434. plass i Topp 681 guttenavn 2021.

Bruk av navnet Khaled i Norge og andre land:

Khalid, og Khaled, har ubetydelig tradisjon i Norge, og kom mye i bruk med innvandring fra muslimske områder sent på 1900-tallet.

Navnet er brukt lite for barn på 2000-tallet. Varianten Khalid er noe mer brukt, med mellom 6 og 9 fødte i årene 2018 til 2020.

Den 01.01.2021 var det 515 gutter/menn som het Khaled i Norge, og 655 Khalid. Khaled var da på 511. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. På samme tid var det 84 med Khaled som etternavn.

Derfor fungerer Khaled godt nå:

Navnet Khaled er foreløpig stort sett brukt familier med muslimsk bakgrunn.

Varianter av Khaled:

Khalid

Slik uttales Khaled

khaaled

Navn i samme sjanger som Khaled

Abdi, Adnan, Ahmet, Amira, Anas, Ausra, Ayan, Ayla, Ayman, Ayse, Bilal, Fadumo, Fatemeh, Fatma, Halima, Hamid, Hamza, Hana, Jamal, Kamila, Kareem, Karim, Khadija, Khalil, Leila, Malik, Mohammed, Noor, Osman, Salma, Samir, Samira, Syed, Yasin, Yonas, Yousef, Zainab

Du kjenner Khaled fra:

Forfattere Khaled Hosseini og Khaled Khalifa, politikere Khaled Bahah og Khaled Chehab, håndballspiller Khaled Chentout, kunstner Khaled Choudhury, musikkartist DJ Khaled, skuespillere Khaled El-Sawi, Khaled Eleish og Khaled El Nabawy, fotballspiller Khaled El-Ghandour

Jentevariant(er) av Khaled:

Khaleda, Khalida

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 681 guttenavn 2021

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMantas
Neste artikkelEwelina
DEL