Muna er et arabisk navn som betyr ønsker (flertall av ønske), og blir også skrevet Mona. Det har ikke samme opphav som Mona med opphav i Europa.

Sist oppdatert: 11. juni 2019

Så populært er Muna:

355 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Muna i Norge og andre land:

Muna med arabisk opphav har ikke tradisjon i Norge. Muna kom først og fremst i bruk med innvandring fra muslimske områder fra sent på 1900-tallet. Før 2010 lå bruken de fleste årene under 4 fødte i året (som er det laveste tallet statistikken viser). Fra 2010 til 2018 har bruken svinget over og under 4 fødte i året.

Muna er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, Polen, England og USA.

Derfor fungerer Muna godt nå:

Blant familier med muslimsk bakgrunn kan det se ut til at formen Mona er omtrent like mye eller mer brukt. Bruken av Muna vil trolig ligge rundt 5 i året til tidlig i 2020-årene.

Varianter av Muna:

Mona, Monita, Mouna

Slik uttales Muna

mo-naa

Navn i samme sjanger som Muna

Ali, Alireza, Amin, Anab, Ayan, Ayla, Ayse, Emanuel, Emre, Fadumo, Fatemeh, Fatma, Halima, Hamid, Hanan, Hussein, Ilona, Imran, Jamal, Karim, Khadija, Lidia, Mahamed, Maryan, Mehdi, Mohammad, Muhammed, Rasa, Reza, Rosa, Rut, Sahra, Sana, Yasin, Yonas

Du kjenner Muna fra:

Musikkgruppen Muna, skuespiller Muna Obiekwe

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNadia
Neste artikkelMona
DEL