Hala

Hala

Hala

Hala er et unisex-navn, men nå mest (eller bare) i bruk til jenter/kvinner.
Av Babyverden 28 Sist oppdatert 24.01.23
Hala har mest arabisk bakgrunn, men er også et gammelt navn i Norge. For arabisk kommer Hala fra et ord som betyr ring rundt månen. Betydningen av navnet blir forklart som glorie-ring, og ære og glorie. I Norge har Hala også blitt litt brukt med nordisk opphav både for jenter og gutter. For jenter kan det ha vært både offisiell og uoffisiell navnebruk, som kortform av navn med Hall-, som del, slik som Hallfrid. Det er opphavlig nordiske navn der hall betyr steinhelle. For gutter kan det være en kortform av Halvor og Halle, der Hal- og Hall- har samme bakgrunn som for kvinner. For gutter kan Hala også komme fra et nordisk navn, oftest skrevet Halla, som betyr å halle, gå bøyd.

Så populært er Hala:

244 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Hala i Norge og andre land:

Hala var brukt for noen få kvinner og menn i Norge på 1800-tallet, med nordisk bakgrunn. I nyere tid har Hala kommet med innvandring siden sent på 1900-tallet, med arabisk bakgrunn.

Den 01.01.2022 var det i Norge 235 jenter/kvinner og færre enn 4 og kanskje ingen gutter/menn med Hala som første eller eneste fornavn. Hala var da på 892. plass for jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Hala godt nå:

Hala blir nå særlig brukt i familier med muslimsk bakgrunn. Navnet kan også bli brukt fordi det har nordisk opphav og gammel norsk tradisjon.

Varianter av Hala:

Halfrid, Halla, Hallfrid

Slik uttales Hala

haalah

HAL-a og HALL-a, med norsk bakgrunn

Navn i samme sjanger som Hala

Abdelkader, Abderrahim, Abrar, Aila, Amel, Amirah, Asmaa, Ata, Ayub, Bakr, Basim, Dima, Dua, Fareeha, Fawzi, Ghassan, Hafsah, Hajar, Hakim, Hanaa, Hasna, Hawa, Ibraheem, Katrina, Khalida, Maxim, Medina, Mossa, Nader, Nima, Rahaf, Rahel, Salah, Sanaa, Tahir

Du kjenner Hala fra:

Sanger Hala Al Turk, politikere Hala Helmy el-Said og Hala Ayala, forfatter Hala Alyan, skuespillere Hala Fakher, Hala Shiha, Hala Sedki, Hala Shawkat og Hala Hossny

Guttevariant(er) av Hala:

Hadle, Halla, Halle, Hallvard, Halvor

Relaterte lister:

Arabiske navn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: