Fatemeh

Fatemeh

Fatemeh

Navnet Fatemeh har arabisk opphav.
Av Babyverden 29 Sist oppdatert 12.10.22
Fatemeh er en form av Fatima. Fatima er et arabisk jentenavn og betyr avstå fra, venne av med. Fatima er navnet på en datter til profeten og Muhammad. Hun var også konen til kalifen Ali, som var leder for muslimene etter Muhammed.

Så populært er Fatemeh:

317 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Fatemeh i Norge og andre land:

Fatemeh er blant flere former av Fatima som har kommet med innvandring siden sent på 1900-tallet. Navneformen Fatemeh er særlig mye brukt i Iran og i flere land rundt Iran.

Den 01.01.2022 var det 296 jenter/kvinner med Fatemeh som første eller eneste fornavn, og blant annet 1863 Fatima, 28 Fateme, 96 Fatime og 433 med den somaliske formen Fadumo. Fatemeh var da på 792. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Fatemeh godt nå:

Fatemeh blir særlig brukt i familier med muslimsk bakgrunn.

Varianter av Fatemeh:

Faadumo, Fadumo, Fatima, Fatime, Fatma

Slik uttales Fatemeh

faatemeh

Navn i samme sjanger som Fatemeh

Aidas, Amin, Ayman, Ayse, Bilal, Egle, Eilen, Emir, Fatma, Gudveig, Halima, Hamza, Ilona, Imran, Jurgita, Karim, Khadija, Khaled, Khalil, Malik, Marthine, Muhammed, Muna, Naima, Oksana, Rasa, Reza, Saba, Salma, Sana, Saulius, Syed, Tanya, Venche, Yasin, Yonas, Yousef, Zainab

Du kjenner Fatemeh fra:

Forfatter Fatemeh Ganji, skuespillere Fatemeh Goudarzi, Fatemeh Masoudifar, Fatemeh Naghavi og Fatemeh Hashemi, politikere Fatemeh Haghighatjoo, Fatemeh Karroubi og Seyedeh Fatemeh Hosseini, poet Fatemeh Keshavarz, musikkartist Fatemeh Mehlaban

Relaterte lister:

Arabiske navn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: