Bina har flere opphav. Bina har siden 1700-/1800-tallet vært kortform av Jakobine og Jakobina. Jakobine og Jakobina er jentenavn med opphav i Jakob. Jakob er et navn i Bibelen og fra språket hebraisk. Det betyr holde i hælen, og er forklart slik i Bibelen. Bina har også persisk opphav med betydningen klarsynt, klok. Bina har hinduisk bakgrunn med betydningen melodiøs og harmonisk, og musikkinstrumentet lutt. Bina er også i bruk som etternavn, også med den persiske eller en arabisk bakgrunn.

Sist oppdatert: 17. mars 2021

Så populært er Bina:

40 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Bina i Norge og andre land:

I Norge ble Bina på 1800-tallet ofte brukt til daglig om jenter/kvinner som offisielt het Jakbine og Jakobina. Det ble også noe brukt offisielt særlig i andre halvdelen av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet.

Bina har fra sent på 1900-tallet kommet noe i bruk med innvandring, blan annet med iransk og tamilsk eller indisk bakgrunn.

Den 01.01.2021 var det 40 jenter/kvinner med Bina som første eller eneste fornavn. Disse har både norsk og utenlandsk bakgrunn. Det var også 21 kvinner som het Bine. I alt 6 het på samme tid Bina som etternavn.

Derfor fungerer Bina godt nå:

Bina kan bli brukt både fordi det har norsk og utenlandsk tradisjon. N-en har vært godt likt i navn på 2000-tallet, og b-en har blitt mer og mer brukt ut over 2000-tallet for jenter. Korte navn har også blitt mer vanlig.

Varianter av Bina:

Bine, Giacoma, Giàcoma, Jacoba, Jacobea, Jacobia, Jacobine, Jakoba, Jakobea, Jakobia, Jakobine, Tobine

Slik uttales Bina

BII-na

Navn i samme sjanger som Bina

Agatha, Amino, Arill, Arni, Ayleen, Basel, Bela, Biljana, Biørn, Bjart, Cara, Clare, Dahlia, Davina, Dine, Ebrima, Elie, Enia, Halle, Herulf, Ingeline, Kamel, Lineah, Linne, Meera, Mokhtar, Morad, Muse, Naheed, Nuria, Raimo, Ria, Romain, Saleem, Sinem, Thommas, Zahir

Du kjenner Bina fra:

Kostymedesigner Bina Daigeler, skuespiller Bina Rai

Guttevariant(er) av Bina:

Diaz, Diego, Diez, Diogo, Giacobbe, Giàcomo, Iago, Ib, Jacob, Jacobus, Jacop, Jago, Jaime, Jakob, Jakobus, Jakop, Jakub, James, Jeppe, Jimmy, Yacqub, Yakub, Yaqub

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGiovanna
Neste artikkelBjørnhild
DEL