Barak er et navn med flere opphav. Det er blant annet både gammelt hebraisk og arabisk og har bakgrunn i eldre felles språk for de to. Navnet finnes i Bibelen (Dommernes bok 4, 6). Det betyr lyn. Arabisk form med dette opphavet er også Barraq. Barack, oftest skrevet med ck, er engelsk form av et opphavlig arabisk navn Barakat som betyr velsignelser. Også det kan bli skrevet Barak. Barak er også etternavn. Det er fornavnet tatt i bruk som etternavn. Det har skjedd for begge de nevnte opphavene. Opphavet med betydningen velsignelser er språklig i slekt med Baruk i Bibelen, som betyr den velsignete.

Så populært er Barak:

Bruk av navnet Barak i Norge og andre land:

Barak ble litt brukt i Norge på 1700- og 1800-tallet. Navnet har også kommet med innvandring siden rundt år 2000, særlig med de arabiske opphavene.

Den 01.01.2022 var det under 4 og rundt 3 gutter/menn med Barak som første eller eneste fornavn. Det var samtidig 5 med Barak som etternavn.

For tidligere USA-president Barack Obama hadde navnet det arabiske opphavet med betydningen velsignelser.

Derfor fungerer Barak godt nå:

Barak kan bli brukt med inspirasjon gjennom mediene, men også fordi det har både kristen og muslimsk tradisjon

Varianter av Barak:

Barack, Barraq

Slik uttales Barak

ba-RAK, for navnet med bibelsk bakgrunn

bø-RAAK, på engelsk med arabisk opphav og betydningen velsignelser

Navn i samme sjanger som Barak

Abass, Ambar, Arab, Bac, Bahattin, Bajrush, Balbir, Banafsheh, Bardha, Barkad, Barzan, Basri, Bawar, Eqbal, Ibadet, Libaan, Mubashir, Rabah, Sahara, Saram, Saray, Sarbaz, Sivarajah, Sodaba, Taraneh, Tayyeba, Tharani, Varan, Wiparat, Yaran, Zahara, Zarah, Zubaidah

Du kjenner Barak fra:

Manusforfatter Barak Barkan, skuespillere Barak Epstein, Barak Hardley og Barak Friedman, sportskommentator Barak Fever, filmregissør Barak Goodman, musikkartister Barak og Barak Jacuzzi, koreograf Melissa Barak, politiker Ehud Barak, fotballspiller Antonín Barák

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBecca
Neste artikkelFanuel
DEL