Hamdi

Hamdi

Hamdi

Hamdi er et unisex-navn.
Av Babyverden 260 Sist oppdatert 24.01.23
Hamdi er brukt for begge kjønn, med arabisk opphav. I Somalia blir navnet brukt for jenter i formene Hamdi og Xamdi, med en ach-lignende uttale først. Det er somaliske former av det arabiske ordet hamd, som betyr eleganse og elskverdighet. På arabisk blir Hamdi brukt for gutter med betydningen en som priser (tilber) Allah. Hamdi er også i bruk som etternavn. Grunnen er at guttenavn med muslimsk navneskikk blir til etternavn for barn eller barnebarn. Og disse navnene blir i mange tilfeller også til faste etternavn for familier.

Så populært er Hamdi:

192 jenter og 53 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Hamdi i Norge og andre land:

Navnet Hamdi har kommet til Norge med innvandring siden sent på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det 193 jenter/kvinner med Hamdi som første eller eneste fornavn. Hamdi var da på 998. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge. Samtidig var det 36 gutter/menn, og i alt 63 hadde Hamdi som etternavn.

Derfor fungerer Hamdi godt nå:

Hamdi blir trolig mest brukt som jentenavn i familier med somalisk bakgrunn, men det blir også brukt for gutter i familier med muslimsk bakgrunn fra andre land.

Varianter av Hamdi:

Hamda, Xamdi

Slik uttales Hamdi

hamdi

chamdi, der ch står for en ach-lignende uttale uten a-en først

Navn i samme sjanger som Hamdi

Abdulkadir, Abdulrahman, Amar, Amer, Anwar, Asma, Ausra, Ayla, Ayman, Bushra, Dalia, Dawit, Faisal, Farhad, Hafsa, Hussain, Idris, Iqra, Jamila, Jasmina, Joao, Kamal, Larisa, Liban, Mahad, Mahdi, Malik, Malika, Medina, Najma, Nour, Rahel, Rahma, Vijayalakshmi, Wei, Wivi, Yi, Zaki, Zeinab

Du kjenner Hamdi fra:

Skuespillere Hamdi Alkan, Hamdi Cerchez, Hamdi El-Mirghani, Hamdi Al Wazir, Hamdi Ghayth, Hamdi Hadda, Hamdi Kahraman og Hamdi Alp, maler Osman Hamdi Bey, sanger Hamdi Benani, musikkartist Dj Hamdi, fotballspillere Hamdi Fathi og Hamdi Harbaoui

Relaterte lister:

Arabiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: