Tania

Tania

Tania

Navnet Tania har både russisk og arabisk opphav.
Av Babyverden 124 Sist oppdatert 05.12.22
Tania er jentenavn med to opphav, russisk og arabisk. På russisk er navnet som med vårt alfabet blir skrevet Tania og Tanja, opphavlig russisk kjæleform for jentenavnet Tatjana. Tatjana er russisk form av det latinske Tatiana, som er jentenavn av guttenavnet Tatianus. Tatianus er opphavlig et romersk etternavn, med eldre opphav i Tatius, og med ukjent betydning. På arabisk er Tania en variant av jentenavnet Tanjia, som betyr redning, å redde.

Så populært er Tania:

195 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Tania i Norge og andre land:

Med russisk bakgrunn har Tania og Tanja blitt brukt i Norge siden første halvdelen av 1800-tallet. Tania med arabisk bakgrunn har kommet med innvandring siden sent på 1900-tallet. Dessuten har Tania, men mest som Tanja, blitt brukt for fødte i Norge siden rundt 1960.

Den 01.01.2022 var det 195 jenter/kvinner med Tania som første eller eneste fornavn, 1399 Tanja, 313 Tanya, 4 Tanija, og under 4 eller ingen Tanjia. Tania var da på 994. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

Tania er den vanlige skrivemåten for navnet i Spania, Portugal og Italia, og noe i Frankrike.

Derfor fungerer Tania godt nå:

Tania blir brukt fordi det har tradisjon i mange land, også i Norge. Slutten -ia blir helst uttalt som -ja, slik at det ikke er to vokaler i hver sine stavelser.

Varianter av Tania:

Tania, Tanija, Tanja, Tanjia, Tanya, Tatiana, Tatjana, Tatjane, Tatyana, Tetiana

Slik uttales Tania

TANN-ja, som vanlig uttale i Norge

tanjiyah, som arabisk uttale

Navn i samme sjanger som Tania

Afonso, Aila, Alessa, Alfonso, Alia, Anlaug, Azahara, Benita, Casandra, Coral, Damiano, Domingo, Drude, Erna, Esma, Etaniel, Evita, Francisca, Ioan, Jacinto, Jonita, Lucie, Marlon, Monita, Nita, Remo, Sirin, Socorro, Stefania, Susana, Thanita, Thorian, Tomm, Vanesa

Du kjenner Tania fra:

Forfattere Tania Michelet, Tania Unsworth og Tania Kjeldset, skuespillere Tania Raymonde, Tania Verafield og Tania Vázquez, sjakkspiller Tania Sachdev, kunstner Tania Stene, modeller Tania Verstak og Tania Valencia, DJ Tania Vulcano, musiker og sanger Tania Vinokur

Guttevariant(er) av Tania:

Tatianus, Tatius

Relaterte lister:

Arabiske navn
Klassiske navn
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: