NavnGuttenavnAbdelrahman

Abdelrahman

Abdelrahman

Abdelrahman

Abdelrahman er et arabisk navn.
Av Babyverden 113 Sist oppdatert 11.04.23
Abdelrahman er et arabisk navn. Det blir blant annet også skrevet Abdel Rahman. Delen Abdel betyr tjener og blir brukt først i sammensatte arabiske navn der resten av navnet er et av mange ekstra navn som blir brukt om Allah (Gud). Delen blir skrevet på mange måter, ofte Abdul. Rahman er et av mange ekstra navn på Allah. Det betyr den som gir mest nåde (tilgir).

Så populært er Abdelrahman:

60 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Abdelrahman i Norge og andre land:

Abdelrahman har ubetydelig tradisjon i Norge før sent på 1900-tallet, da det kom i bruk med innvandring.

Den 01.01.2023 var det 57 gutter/menn med Abdelrahman som første eller eneste fornavn, 7 Abdel Rahman, 283 Abdulrahman, 72 Abdul Rahman, og 788 med den somaliske formen Abdirahman. Det var 24 med Abdelrahman som etternavn.

I mange andre land med muslimsk navnekultur blir dette og andre arabiske navn normalt skrevet med arabiske tegn. De blir omskrevet til norsk på mange måter, slik at arabiske navn fins i mange former i Norge. Navnet fins også i former med Abdur som del, Abdur Rahman. Når det er r sist i Abdur, er det fordi siste lyd i den første delen i uttale blir lik første lyden i hovednavnet. Det skjer noen ganger med lydene n, r og s, som Abdun, Abdur og Abdus.

Derfor fungerer Abdelrahman godt nå:

Abdelrahman blir i hovedsak brukt i familier med muslimsk bakgrunn. Navnet har de mye brukte stemte konsonantene l, r, m og n.

Varianter av Abdelrahman:

Abd, Abdel, Abdirahman, Abdul, Abdulrahman, Abdur, Abdurrahman, Al, Rahman

Slik uttales Abdelrahman

abdelrahman

Navn i samme sjanger som Abdelrahman

Abir, Abrish, Achraf, Adan, Adane, Afnan, Ajdin, Aleena, Aman, Anca, Andras, Anil, Anis, Arben, Arnas, Aslan, Bayan, Berivan, Biniam, Bojana, Burhan, Dafina, Danilo, Dijana, Dusan, Ehsan, Eman, Enis, Erkan, Ermin, Hanin, Mannan, Suhair, Tahar, Yehia, Zeineb, Zuhair

Du kjenner Abdelrahman fra:

Forfattere Abdelrahman Munif og Abdelrahman N. Shuaib, skuespiller Abdelrahman Abo Zhra, svømmere Abdelrahman Sameh og Abdelrahman Elaraby, fotballspillere Abdelrahman Gamal Gondaya, Abdelrahman Saidi og Abdelrahman Moustafa

Relaterte lister:

Arabiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: