Noria

Noria

Noria

Noria kan blant annet være et fint alternativ til deg som liker Nora, men synes det er for vanlig. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 315 Sist oppdatert 12.01.22
Noria har to ulike opphav, norsk og arabisk. Det har blant annet blitt til i Norge, og laget av navn med Nor- som del, som for eksempel det sjeldne mannsnavnet Norius. Delen Nor- ble brukt til laging av navn på 1800-tallet, og har bakgrunn i ordet nord, eller minner om navnet Norge. Nor- kunne også ha bakgrunn i tyske navn som begynner på Nor-, der betydingen også er himmelretningen nord. Noria er dessuten et muslimsk jentenavn, også i formen Nuria. Det er variant av Noor og Nur, som alle betyr lys.

Så populært er Noria:

26 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Noria i Norge og andre land:

Noria er kjent i Norge siden rundt 1870, og ble særlig brukt fram til rundt 1910. I 1910-folketellingen var det 2 kvinner som het Noria. Det var ellers noen flere i kirkebøker på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. Det har kommet litt mer i bruk fra rundt år 2000 med innvandring.

Den 01.01.2021 var det 24 jenter/kvinner med Noria som første eller eneste fornavn, 15 Nooria og 40 Nuria. De fleste med Noria som navn har muslimsk navneskikk. Noria finnes i bruk som andre fornavn med norsk tradisjon.

Derfor fungerer Noria godt nå:

Noria blir sannsynligvis helst brukt i famlier med muslimsk bakgrunn. Navnet passer også fint med hva som er godt likt i Norge. Delen Nor- har tradisjon og kan lett komme i bruk snart, slik vi allerede ser det i Nora. Navnet har to vokaler inntil hverandre i ulike stavelser (ia).

Varianter av Noria:

Noor, Noora, Nora, Norill, Norunn, Nur, Nura, Nuria, Nuriya

Slik uttales Noria

NOO-ri-a

Navn i samme sjanger som Noria

Anners, Bergny, Coral, Frimann, Gotfred, Ingi, Irmelinn, Janneche, Jhonny, Jøril, Lissy, Lodin, Lorik, Mattea, Mickel, Milrid, Mithun, Musse, Noar, Nord, Norstein, Odine, Olianna, Ragny, Reiar, Reinhold, Reodor, Ricke, Runhild, Sigmar, Thekla, Tonni, Undine

Du kjenner Noria fra:

Musikkartister Noria Beats og Noria Lilt, skuespiller og reality-deltaker Noria Dorsey-Taggart, kunstner Noria Mabasa

Guttevariant(er) av Noria:

Noor, Nor, Nori, Normann, Nur

Relaterte lister:

Arabiske navn
Himmelske navn
Naturnavn
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: