Nordin

Nordin

Nordin

Nordin har både norsk og arabisk opphav. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 434 Sist oppdatert 18.11.21
Nordin kan ha blitt til som fornavn i Norge på flere måter. Det kan komme fra det svenske etternavnet Nordin. Navnet er laget ordet nord og den latinske endingen -in, som begge har vært mye brukt for å lage etternavn i Sverige. Nordin kan også være blitt til som guttevariant til jentenavnet Nordine, som ble laget i Norge på 1800-tallet. Det har blitt inspirert fra delen Nor- som da ble brukt for å lage navn, som Norunn og Nordis, inspirert fra ordet nord og landsnavnet Norge, eller fra etternavn som Normann og Nordahl. Nordin kan også være inspirert direkte fra noen av disse delene. Dessuten er Nordin også en variant av det arabiske Noruddin, der nor betyr lys, ud er variant av den bestemte artikkelen på arabisk al (tilsvarer den), og din betyr tro. Navnet betyr da troens lys. Nordin er også i bruk som etternavn, både med det svenske opphavet nevnt ovenfor, og med muslimsk bruk av fornavn som etternavn.

Så populært er Nordin:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nordin i Norge og andre land:

Nordin har vært brukt i Norge fra sent på 1800-tallet, med nord-opphavene. I 1910-folketellingen var det 9 menn med Nordin som fornavn.

Navneloven fra 1923 forbød etternavn som fornavn, slik at Nordin også ble forbudt. Det er igjen godtatt fra sent på 1900-tallet fordi det har gammel fornavnsbruk i inn- og utland.

Fra sent på 1900-tallet har navnet også kommet med innvandring og arabisk opphav.

Den 01.01.2021 var det 8 gutter/menn med Nordin som første eller eneste fornavn, og 158 med Nordin som etternavn.

Derfor fungerer Nordin godt nå:

Nordin kan bli brukt fordi det har tradisjon både i Norge og i muslimsk navnebruk. Navnet har bare stemte konsonanter, blant annet de godt likte n og r.

Varianter av Nordin:

Noordin, Noradin, Norddin, Nordine, Noredin, Norin, Nourdin, Nårdin

Slik uttales Nordin

nor-DIIN

når-din, blant annet med utenlandsk opphav

Navn i samme sjanger som Nordin

Abu, Adlan, Afifah, Alie, Amnah, Anuar, Asiyah, Atika, Ayob, Azim, Azmi, Badri, Basri, Bjarnar, Daut, Dis, Divert, Elyas, Eon, Erwan, Faizah, Falkvord, Faten, Ferdinanda, Fitri, Habibah, Joralv, Majid, Noradine, Norstein, Rahman, Teodine, Thordur, Vard, Warg, Wilmine

Du kjenner Nordin fra:

Skuespillere Sven Nordin, Nordin De Moor og Nordin Ahmad, fotballspillere Nordin Gerzić, Nordin Jbari og Nordin Jackers, amerikansk fotballspiller Quinn Nordin, bokser og kickbokser Nordin ben Salah, løper Nordin Mohamed Jadi, sanger Nordin Jaafar

Jentevariant(er) av Nordin:

Nordine, Norine

Relaterte lister:

Arabiske navn
Himmelske navn
Naturnavn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Oldefarsnavn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: