Reza

Reza

Reza

Reza er et persisk navn.
Av Babyverden 177 Sist oppdatert 14.10.22
Reza er et persisk navn. Det blir forklart som tilfredshet og å føle seg vel, og også som enighet og samtykke. Reza er også i bruk som etternavn. Det har blitt til med at guttenavn blir brukt som etternavn for barn eller barnebarn, og kan bli fast etternavn i familier etter det.

Så populært er Reza:

333 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Reza i Norge og andre land:

Reza har kommet med innvandring siden andre halvdelen av 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det i Norge 319 gutter/menn med Reza som første eller eneste fornavn. Reza var da på 678. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. På samme tid var det 49 gutter/menn med Reza som etternavn.

Derfor fungerer Reza godt nå:

Navnet blir særlig brukt i familier med muslimsk bakgrunn.

Varianter av Reza:

Raza, Reda, Rida

Slik uttales Reza

re-ZA, der Z står for en d-uttale med suselyd, men som også har uttale som ligner stemt s (slik som for s i det engelske verbet «is» (= er))

Navn i samme sjanger som Reza

Abdinasir, Abdulkader, Ali, Alireza, Amin, Anas, Ayan, Emre, Fadumo, Fatemeh, Fatma, Halima, Hanan, Hussein, Imran, Jamal, Karim, Khadija, Khalil, Mirza, Muhammed, Muna, Nazia, Noa, Pedram, Ramazan, Rasa, Razia, Salma, Sami, Shahnaz, Shahzad, Sumaya, Syed, Yasin

Du kjenner Reza fra:

Kong Reza Pahlavi av Iran, musikkartist Reza Aghamir, sangere Reza Malekzadeh, Reza Chandika og Reza Bahram, bryter Reza Yazdani, musiker Reza Pishro, skuespillere Reza Attaran, Reza Bukan, Reza Davood Nejad og Reza Babak, programleder Reza Chandika

Jentevariant(er) av Reza:

Rezia

Relaterte lister:

Arabiske navn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: