Lajla

Lajla

Lajla

Skrivemåten Laila er klart mer brukt enn Lajla i Norge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 141 Sist oppdatert 12.01.22
Lajla er et arabisk navn. Det betyr natt. Det finnes blant annet i variantene Laila, Layla og Leila. Bruken av blant annet Lajla og Laila i Norge før innvandring sent på 1900-tallet har mest sannsynlig også opprinnelig opphav i arabisk.

Så populært er Lajla:

230 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Lajla i Norge og andre land:

Navnet i formen Laila var mye brukt i Norge rundt midten av 1900-tallet, inspirert av finsk bruk (bok og film). Og Lajla var mye mindre brukt. Begge disse formene var på sitt beste i første halvdelen av 1940-tallet.

Den 01.01.2021 var det 237 jenter/kvinner med Lajla som første eller eneste fornavn, og 10 554 Laila. Lajla var da på 904. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Lajla godt nå:

Bruken av Lajla på 2000-tallet kan helst være på grunn av eldre tradisjon. Skrivemåten blir neppe brukt i familier med muslimsk navnetradisjon. Navnet har lyder som mange foreldre liker. Det har to av den tydelig stemte konsonanten l, og ellers godt med vokaler.

Varianter av Lajla:

Laila, Layla, Leila, Leyla

Slik uttales Lajla

LAJ-la, norsk uttale

Navn i samme sjanger som Lajla

Aileen, Aino, Andris, Arkadiusz, Asma, Ausra, Bengt, Dana, Daniella, Dawit, Dino, Edit, Farhad, Fiola, Frithjof, Ismail, Janita, Jasmina, Jonn, Kamile, Kestutis, Linea, Mahad, Margarita, Marija, Norman, Ramunas, Rania, Rina, Robel, Torine, Usman, Vladimir, Wanja

Du kjenner Lajla fra:

Politiker Lajla Përnaska, musikkartist Lajla Renate Buer Storli

Relaterte lister:

Arabiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn:

Jess

Så populært er Jess: 22 gutter og 0 jenter har dette navnet. Bruk av navnet Jess i Norge og andre land: I Norge har Jess blitt brukt...