Dave ville gjøre litt narr av seg selv og hvor lite peiling han hadde som nybakt far. Det resulterte i en serie fantastiske bilder av ham sammen med datteren Alice.

Sist oppdatert: 22. januar 2014

Det aller første bildet i serien. Foto: Dave Engledow

Bildene er hentet med tillatelse fra Dave Engledows Facebook-side.

Originalideen kom da Daves datter var seks uker gammel. 
– Jeg tenkte det ville være morsom å portrettere meg selv mens jeg ”tilfeldigvis” brukte Alice sin melk i kaffen. Jeg tenkte bildet ville bli ekstra morsomt hvis jeg hadde en kopp hvor det sto ”Verdens beste far”, sier amerikanske Dave Engledow til Babyverden.

Les mer: 35 tips til jentepappaer
                35 tips til guttepappaer

Artig – og farlig?
Dave postet bildet på Facebook, og fikk mange gode tilbakemeldinger fra både familie og venner. Da bestemte han seg for å lage en bildeserie. 

Bildene viser mange artige situasjoner
med far og datter. Noen kan til og med se ganske farlige ut. Men tilbakemeldingene har stort sett vært veldig gode.
– 95 prosent av tilbakemeldingene vi har fått er overveldende positive og støttende. Mennesker i hele verden ser ut til å kunne relatere seg til bildene. Det har vært enkelte tilfeller med kommentarer fra folk som ikke forstår spøken, eller ikke liker bildene, men heldigvis er det ganske sjelden, sier Dave. 

Så lenge hun vil
Alice var seks uker på det første bildet, i dag er hun tre år gammel. Hvor lenge de vil fortsette, sier Dave egentlig er opp til Alice. Han håper å få holde på en stund til, men hvis hun ikke vil mer, er det stopp.

For sen til jobben. Foto: Dave Engledow
Lager chili-gryte. Foto: Dave Engledow

Fram med nål og trå. Foto: Dave Engledow

Alice Bees første bad. Foto: Dave Engledow


Les også: Mor må slippe far til (eller?)
                 Hva har du gjort i hele dag?
                 Når to blir tre

Mye moro - og litt bestikkelser
Far og datter har hatt mye moro mens de har tatt bildene. Spesielt gøy har det vært når de har gjort noe som Alice synes er artig, som for eksempel å kaste ting i do. 

Splish, splash! Ja, ja. Hun har i alle fall ikke lært seg å trekke ned ennå. Foto: Dave Engledow– Bildet hvor hun kaster mange ting i do, er faktisk basert på en virkelig hendelse. Det skjedde før hun hadde lært seg å gå. På en eller annen måte klarte Alice å kravle opp trappene med fjernkontrollen og en skive  loff  i hånda, og dumpet begge deler oppi do, forteller Dave.

– Hva synes Alice om å ta alle disse bildene?
– Det spørs litt. Hvis vi gjør noe hun synes er morsomt eller nytt, er hun helt med. Men det hender jo også at vi må bestikke henne frukt for å få henne til å posere. Men for det meste har hun det morsomt, og nå er hun stor nok til å få et lite kick ut av det ferdige bildet, sier Dave.

Vanligvis setter Dave fotoapparatet på stativ, og tak delen med Alice først. Så stiller han kameraet inn på intervaller, og tar den delen av bildene han selv er med på. Hvis begge to trenger å være på bildet samtidig, får han hjelp av kona Jen.

Kona inspirator, men også bremse
– Hva synes kona di om alle påfunnene dine?

Kjøkkenhjelper. Jeg snudde meg bare i 30 sekunder for å se hvilken is vi hadde i fryseren. Foto: Dave Engledow– Jen er absolutt en samarbeidspartner, og hjelper meg med å få nye ideer. Men hun er samtidig den som holder litt igjen, og har snakket meg ut av noen av de mer merkelige ideene jeg har kommet opp med, sier Dave.

Dave sier at han har tatt mer bilder det siste året enn han har gjort de siste ti årene til sammen.
– Jeg har alltid vært interessert i foto, og har alltid tatt mye bilder. Men spenningen jeg følte da jeg fikk vite at Jen var gravid, kombinert med den ubeskrivelig store kjærligheten jeg føler for Alice, har virkelig vært en ustoppelig inspirasjon for meg. Og jeg har vært heldig som får vise dette gjennom linsen, sier Dave.

I mai gir Dave ut boken "Confessions from the world's best father" med rundt 85 bilder fra bildeserien. Hvert bilde vil bli presentert med en morsom dagboktekst. Boken vil også inkludere noen helt nye bilder, og noen ”behind-the-scenes shots” fra fotoshootene.

– Målet er at vi, forhåpentligvis, kan få både nye og gamle foreldre til å le av galskapen ved å være nybakte foreldre. Samtidig lager vi litt satire på den uengasjerte faren, avslutter Dave. 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHar du sett på magen?
Neste artikkelElefant i glassbutikk…
DEL