Sist oppdatert: 23. mars 2011

Spørsmål:

Heisann
Jeg har en liten gutt på 3 mnd han veier 6600 gram og er 62 cm lang. Han lå stabilt på maten i lang tid og spiste ca 120 ml til hvert måltid. De siste dagene har han vært opp i 160 ml til hvert måltid og det virker ikke som han blir mett. Vanligvis så har han sovet mellom 6 og 7 timer uten mat men nå våkner han hver 3 time for at han er sulten. Har du noen gode råd til hvordan han skal kunne klare å holde seg mett lengre og kunne sove litt mer om natten? Har ikke noe godt forhold til helsesøster vi har fått tildelt da hun mener gutten min er for tykk og at jeg bør bruke mindre pulver og mer vann til hvert måltid og at han ikke skal ha mer enn 600 ml i døgnet. Dette synest jeg er veldig lite og det metter i hvert fall ikke. Håper du har noen gode råd å komme med
Hilsen Lene

Svar:

Hei, Lene! Det vanlige er at babyer på tre måneder krever mat jevnt ut over hele døgnet. Er man heldig, kan barnet sove lengre økter på nattestid. Det kommer imidlertid stadige økedager fordi barnet vokser og legger på seg mye de første månedene.Når barnet vokser, har det også behov for mer mat( morsmelk/ mme). Måten dere foreldre merker dette på, er som regel at barnet krever hyppigere måltider eller større mengde mme til hvert måltid. Friske barn justerer  inntaket av mme ettee eget behov. For at dere skal ha et utgangspunkt for hvor mye melk gutten deres har behov for, kan man gå utifra at han har et væskebehov på 1/6 av kroppsvekten,- altså rundt 1100ml pr. døgn.

I og med at gutten din bare er 3 mndr og ikke kan spise annen mat ennå, så må han få mme som gjør ham mett og tilfreds.Jeg vil anbefale at du tar dette opp med din helsesøster igjen. Det kan jo være mulig at det har blitt en misforståelse. Ønsker deg lykke til og håper at både du og barnet blir fornøyd og kan få en trivelig tid framover.
Hilsen Elin

Hva synes du om artikkelen?