Klær og utstyrForslag til babyshower-gaver

Forslag til babyshower-gaver

Det er vanlig å gi gave i babyshower. Men hva skal man gi? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 95111
Du skal i babyshower, men hva skal du gi i gave? Her er mange gode forslag for enhver lommebok. Del gjerne dine beste tips også.

Noen arrangerer babyshower med mange gjester, andre få. Noen får ikke babyshower, men heller barselgave. Andre får begge deler. Det finnes ikke én måte å gjøre dette på som gjelder alle. Men er man invitert i babyshower, er det vanlig å gi en gave. Det kan være en gave til babyen og/eller til mor.

Noen velger å slå seg sammen og kjøpe en stor gave, andre synes det er like praktisk å kjøpe hver for seg. Vanlig prisklasse er 200 til 500 kroner, men det er stort slingringsmonn. Og det spiller også inn hvor nær man er den gravide, og om man tenker å gi barselgave i tillegg.

Forslag til babyshower-gave:

Til babyen:

Klær

Mange liker å kjøpe søte babyklær i gave, eller strikke selv. Det kan være fristende å gå for de minste størrelsene, men de varer ofte bare i noen dager eller uker, og noen passer dem aldri. Det kan derfor være greit å velge størrelse 62 eller 68. Tenk også på hvilken årstid plaggene sannsynligvis vil passe i. Det hjelper lite med nydelige sommerklær som passer i desember, eller vinterdress som passer i juli.

Eksempler her kan være bodyer, strømpebukser, strikkesokker, rompere eller andre søte babyklær.

Stelleprodukter

Bleiekaker er berømte når det gjelder babyshower. Ofte er det sammenrullede bleier formet til en pyramide, og pyntet med bamse, smokker og lignende. Det går også an å bytte bleiene med kluter.

Det kan være veldig praktisk å få kluter, gulpekluter, salver, oljer og kremer til babyen. Det er ting man trenger uansett, og som fort kan koste litt.

Hjemmeapotek

Febermål, febernedsettende, pinsett, bomullspads, pyrisept eller lignende. Det er mye som kan være greit å ha i hus til den lille. Å handle inn basisvarene til et hjemmeapotek kan fort bli dyrt. Å få noen av tingene i gave kan være fint. Kanskje vil en erfaren mamma vite bedre enn en som skal bli mamma for første gang hva som bør handles inn?

Teppe

Helseteppe, ullpledd, hjemmestrikket teppe, vognteppe, tynne tepper til svøping – mulighetene er mange, og det samme er prisklassene. Et mykt hjemmestrikket teppe ligger det jo mye kjærlighet i, om man er driftig med strikkepinnene.

Leker

Det finnes mange flotte babyleker. Kanskje en søt biteleke, eller en flott treleke? En rangle, en flott lekekoffert eller en søt bamse? Kanskje dere kan slå dere sammen og kjøpe en babygym? Det kan være greit å velge en leke ment til babyer, så blir det ikke veldig lenge til den kan bli brukt.

Pynt til barnerommet

En lekker kurv, en søt uro, en tipi, bilde til å henge på veggen, en minneboks til babyen eller en flott bilderamme til flotte bilder av babyen?

Smokk og smokkesnor

Er navnet klart går det an å bestille smokker med babyens navn på. Men det finnes også mange andre søte smokker. Og ikke minst finnes det lekre smokkesnorer som kan være flotte gaver.

Milepælkort eller lignende

En tavle, milepælkort eller klosser – det finnes mye fint som kan brukes når man skal ta bilder av babyens milepæler. Og slike gaver kan være hyggelige å få.

Smekker, barneservise og -bestikk

Det er en stund til den lille skal begynne å spise fast føde, men et flott barneservise og/eller barnebestikk kan likevel være en koselig gave å få. Og smekker trenger man gjerne tidligere, både til amming/flaskemating og siklesmekker.

Bøker

Det er aldri for tidlig å begynne å lese for babyen. En liten boksamling med nydelige babybøker kan være koselig å ha klar i barnets bokhylle allerede før fødselen. Kanskje kan man lese for magen? Velg gjerne babybøker i tøy eller kartong. Man kan også kjøpe klassikere som varer lengre, som det ikke er meningen at babyen skal leke med alene.

Sengesett

Et lekkert sengesett til vogn eller sprinkelseng kan være en flott gave. Noen gir kanskje dyne og laken i samme slengen.

Lammeskinn

Et mykt lammeskinn til vognen, vuggen eller sengen er praktisk og koselig. De finnes i flere prisklasser og størrelser.

Større gaver

Slår man seg sammen, eller er svært tett på den gravide (for eksempel nær familie), kan det være fint å kjøpe en stor gave. Det kan for eksempel være bæresele, vippestol, høystol eller vognpose.

Til mor:

Den vordende mammaen kan gjerne også gjøres stas på. Som regel er det noen uker igjen av graviditeten, og den kan være tøff. Litt pleie, underholdning og oppmuntring kommer ofte godt med. Det er absolutt også lov til å gi gaver hun kommer til å få nytte av etter at babyen er født.

Velværeprodukter

En god håndkrem eller bodylotion kan være fine gaver å gi til hun som skal bli mamma. En kurv med flere hudpleieprodukter er også fint om man vil legge mer penger i det.

Småting

Et blad, duftlys, en stor pose smågodt, en boks med sjokolade – hvis hovedgaven er til babyen, men man gjerne vil huske på mor også, kan slike småting være hyggelig. Du kjenner den gravide best og vet hva hun ville satt pris på å få.

Noe spiselig

I tillegg til søtsaker finnes det andre spiselige gaver. Det beste tipset er kanskje mat som leveres ferdig – enten av deg som gir gaven, eller i form av take-away. Å få frokost levert på døren når man er høygravid og nettopp har gått ut i permisjon, kan føles som luksus. Eller middag på døren den første tiden etter babyen er født. Slike gaver er kanskje vanskelige å ta med i en babyshower, men et gavekort eller lignende kan jo løse det problemet. Alternativt gavekort på restaurant som enten kan brukes før fødselen, eller etterpå.

Ting til amming

Ammepumpe om man vil slå på stortromma, ammeinnlegg eller kremer/salver om man ikke skal legge like mye penger i det. Ammepute om det er ønskelig, eller ammeklær eller amme-bh om man vet at hun ønsker seg det.

Gavekort på velvære

Frisørtime, time til fotpleie, neglebehandling eller massasje er det mange som ønsker seg. Enten som kan gjøres i graviditeten eller etter at hun har blitt mamma. Sørg for å velge noe du vet hun vil like, og dermed kommer til å bruke. Å tilby å være barnevakt mens hun får behandlingen (etter fødsel) er en fin tilleggs-gave.

Gavekort på opplevelser

Det kan være vanskelig å få tiden til å gå på slutten av graviditeten, og et kinobesøk kan være være koselig. Et gavekort på kinobilletter er et fint gavetips. Er det andre ting den gravide er interessert i? Hva med gavekort på en konsert eller et teaterstykke? Det kan jo bli en stund til neste mulighet når babyen er født.

Kurs for foreldre og barn

Kurs i førstehjelp, babymassasje, babysvømming, babysang – mulighetene er mange. Er det noe du tror hun vil like å få i gave?

Abonnement

Man kan abonnere på mye – blader, bøker, leker, Netflix, HBO ... Hva er hun interessert i? Hva lar seg kombinere med gravidmage og baby?

Smykke

Et mammasmykke kan være koselig å få i gave. Her finnes det mange design og muligheter. Velg et du tror hun vil like.

Bok

En bok om mammarollen – enten fra et faglig standpunkt eller et humoristisk, bok om babyens utvikling, om oppdragelse, eller en skjønnlitterær bok til en lesehest.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: