BabyLek og læringSupre barne-apper

Supre barne-apper

Illustrasjonsfoto: iStock. Alle bilder av apper: Skjermdumper fra App Store og Google Play
Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 260388 Sist oppdatert 15.06.22
Har du en liten som liker å spille på telefon eller nettbrett? Blant disse appene finnes garantert noe som vil slå an!

På tide å fornye appene, slik at barna kan finne seg noen nye favoritter? I denne artikkelen har vi samlet et stort knippe apper, og listen viser et tilfeldig utvalg av populære apper hos barn. Dersom du har iPhone eller iPad, finner du appene i App Store. Dersom du bruker android, laster du dem ned i Google Play.

Før du setter i gang:

Sett deg skikkelig inn i hva du laster ned. En del apper er gratis, men det er likevel muligheter til å kjøpe noe i programmet. Leder for Forbrukerdialog i Forbrukerrådet, Pia Høst, sier de har sett flere tilfeller hvor foreldre har fått store regninger etter barnas bruk av nettbrett eller smarttelefoner.

– Et eksempel var i et smurfespill, og vi har for eksempel også sett at barn har kjøpt rubiner for masse penger i Josefine-spillet, sier Høst.

Hun sier noen saker med barns bruk av nettspill har vært svært graverende, med regninger på flere titalls tusen kroner.

– Men i de fleste tilfeller handler det om summer på et par tusen kroner. Men selv dette kan være et stort innhogg i familieøkonomien, sier Høst.

Høst mener foreldre bør ha passord på mobilen, og stenge for muligheten til å kjøpe ting i programmene de laster ned.

– Før du kan bruke App Store eller Google Play, må du registrere et kredittkort. På den måten blir mobil og nettbrett mer og mer brukt som betalingsmiddel, og dette bør ikke barna ha tilgang til, sier hun. Og legger til at personer som opplever at noe har gått galt, ikke må nøle med å kontakte Forbrukerrådet.

Det går også an å registrere en Apple-ID uten kredittkort i Apple Store. I Google Play går det også an å bli fakturert for kjøp du gjør på din enhet via telefonregningen fra leverandør av mobilnettet.

Se oppskriften for hvordan du går fram for å stanse muligheten for videre kjøp.

Barn kan lære mye gjennom apper

– Jeg er over hodet ikke i tvil om at barn kan lære av apper. Gjennom to forskningsprosjekter har jeg sett at det er rik og variert språkbruk rundt apper – og at det er bra for ordforrådet. Barn er kreative, og kan selv lage fortellinger, sier professor i norsk Margareth Sandvik ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Hun er opptatt av barns språkutvikling, og sier det er tydelige gjengangere av apper som hun mener barn kan ha nytte av.
– Jeg kan si dette er godt innhold – uten betenkeligheter. Dette er apper som kan brukes både i barnehagen og hjemme, sier hun.

- Still gjerne krav når du velger apper
– Vi bør stille krav til den estetiske utformingen av apper for barn. Godt grafisk håndverk, slik vi finner i mange gode barnebøker, bør også gjelde for digital litteratur, sier professor Margareth Sandvik.

– Barn som ikke en gang kan holde nettbrettet kan ha glede av apper. Jeg har sett en ettåring i vippestol som tar på nettbrettet. Noen vil nok få frysninger på ryggen av at jeg sier dette. Men ingen som er ved sine fulle fem vil la apper og nettbrett overta. Jeg sier ja takk, begge deler. Apper gir helt tydelig læringseffekt, sier professoren.

Sandvik sier at noen apper er utviklet for de helt minste, for eksempel «Lite Sound Touch». Her vises store foto av ulike dyr, og når barnet tar på skjermen, får de høre dyrelyder.
– Fascinerende og lærerikt for denne aldersgruppen, spesielt med en interessert voksen ved barnets side, sier Sandvik.

Åpne og lukkede apper

Gjennom to forskningsprosjekt har Sandvik sett hvordan det er lagt opp til at barna ikke bare er konsumenter, men at de også skal gjøre noe selv i appene.
– Jeg skiller mellom åpne og lukkede apper. De fleste er lukket, fordi de er enklest å lage. Men de trenger ikke være dårlige for det. Noen er også en mellomting. Som for eksempel apper hvor barna skal fargelegge. Det er ikke så mye å lære, men jeg tenker at en god pedagog kan vri det til noe bra.

Ifølge Sandvik viste en rapport fra IKT-senteret fra 2012 at de fleste familier har mange digitale enheter, og at barna har digital kompetanse fra de er helt små.
– Ofte har de mer erfaring enn de ansatte i barnehagen. Apper er intuitive, og ikke krevende – barna vet med én gang hva de skal gjøre. Det forstår at hvis de tar på skjermen, så skjer det noe, sier Sandvik.

Godt supplement

Norsk Pedagogisk Dataforening er en forening for lærere som vil stimulere til bedre bruk av teknologi i skolen. Hovedfokuset er på barn i skolealder, men de tenker helt fra barnehagealder til universitetsnivå.

– Så lenge ikke barna holder på med apper hele tiden, er lek med apper et godt supplement i forhold til læring, sier Thomas Braut.

På sine nettsider har foreningen laget en liste med anbefalte apper.

I App Store betyr merkingen 4+ at det ikke er noe støtende materiale i appene.

Apper for læring:

Bogga Alfabet norsk:


App Store: 55 kroner, iPhone/iPad/iPod touch (krever iOS 8.0 eller nyere). Ikke kjøp i program.
Google Play: 39 kroner
Rating: 4+, perfekt for barnehage, 1.-2.-klasse
Om: Lek med alfabetet, lytt og lær bokstaver, fargelegg, lag digitale kjøleskapsmagneter, memory-spill. Hint om skriveretning. Norsk opprinnelse.

Telling for smårollinger:


App Store: iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 8.0 eller nyere.  En lite-versjon gratis, en betalingsversjon til 11 kroner.
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år
Om: Lær å telle på en morsom måte. Tell for eksempel dyr, mat, insekter og leker. Kule lydeffekter og fortellerstemme.

Miniklubb:

App Store: 65 kroner, men finnes også i en begrenset gratisversjon. Barnesikring for kjøp i app. Ingen reklame, trenger ikke internett for å brukes. iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 9.0 eller nyere.
Google Play: Kjøp i app kr 55.
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 6-8 år.
Om: Utviklet i samarbeid med foreldre, pedagoger og Nationalt Videncenter for Læsning i Danmark. Gjør barnet klart til skolestart, og kan også være til god hjelp de første årene på skole. Oppgaver i appen: lær å regne, lær å rime, lær klokken, lær engelsk og lær fargene.

Spill til små barn:  – puslespill (App Store)


App Store: gratis (kjøp i app: kr 44 for fullversjon) Krever iOS 8.0 eller nyere.
Rating: App Store 4+. Rettet mot aldersgruppen 0-5 år.
Om: Sortering og klassifisering etter form, størrelse, farge og antall. Anbefalt alder 2-4 år.


Story Creator

App Store: gratis, krever iOS 8.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Rating: 4+, utviklet for barn mellom 6 og 8 år
Om: Appen er på engelsk, men det har ifølge Sandvik lite å si for bruken av appen.

Dette sier Margareth Sandvik om appen: I Story Creator kan barna lage hvilken som helst bok. Vi har studert barn som har laget bildebok, basert på lesningen av en bildebok i barnehage, de har da laget sin egen variant. Men noen laget egne bøker, med egen fortelling. Fantastisk app, her kan barna lett legge inn bilder, filmer, opplest/innsunget tale. Nettbrettets opptaksfunksjon og bildelagringsfunksjon utnyttes. Barna kan utforme sidene i boka ved hjelp av de mange estetiske virkemidlene i fonter, bakgrunn, og legge illustrasjoner. Virker meget aktiviserende på barna.

Puppet pals 2

App store: gratis, men kjøp i app. Full tilgang kr 65, ellers kr 11-22, krever iOS 10.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Om: Appen er blant annet på engelsk og svensk, sju språk totalt.

Dette sier Margareth Sandvik om appen: Produksjonsapp designet for å lage innhold. Pal Puppies er designet for å lage eventyrfilm, med mulighet for å legge inn sitt eget persongalleri, sitt eget miljø.

Troll i ord

Appene fra "Troll i ord" er tenkt å inspirere og støtte lærere i arbeidet med språk og flerspråklighet i barnehage og skole.

Ved å oppgradere til abonnementet Metodekurs får du tilgang til 7 kurs fra Troll-i-ord. Kursene inneholder video-leksjoner, ressurser for nedlastning og lenker til Troll-i-ord-eventyrapper

App Store: gratis, kjøp i app – metodekurs kr 245,- Metodekurs-medlemsskapet er månedsbasert medlemsskap som begynner ved oppgradering, og kan avsluttes når som helst online. Krever iOS 11.0 eller nyere.
Rating: 4+
Om: Denne appen har Margareth Sandvik selv vært med og utvikle. Her kan man bla gjennom eventyrene som en billedbok samtidig som eventyret blir opplest på alle tilgjengelige språk. Et språk velges, men underveis kan man kan veksle mellom alle de tilgjengelige språkene for å høre dialogen på ønsket språk.

Dette sier Margareth Sandvik om appene: Fantastisk for barn som ikke kan norsk ennå, og nyttig for pedagoger i barnehage og skole som skal jobbe med nyankomne barn og trygge og inkludere dem i felles, språklige aktiviteter, for eksempel rundt et eventyr. Men det har vært ert enormt arbeid med å lage tusenvis av lydfiler.

Goboken

App store: Les og lytt til bøkene du har kjøpt i Gobokens bokklubber. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Google play: Finnes også i Google play.
Om: Appen er på norsk, engelsk, finsk og svensk.

Pettsons oppfinnelser 3 (Gubben og katten)

App Store: kr 55, krever iOS 7.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Google Play: kr 55 og kjøp i app (10 kr per vare)
Rating: 4+, Pegi 3
Språk: Svensk og 10 andre språk

Dette sier Margareth Sandvik om appen: Oppfinneroppgaver som er meget engasjerende for barn. Trener problemløsning og utfordrer barna visuelt og teknisk.

Sago Mini Forest Adventure

App Store: Kjøp i app, Sago Mini Forest Flyer, kr 55.  iOS 10.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch. .
Google Play: Gratis, kjøp i app: Sago Mini Forest Flyer, kr 55.
Rating: 4+, utviklet for barn som er 5 år eller yngre, Pegi 3
Om: Utforsk den magiske skogen sammen med fuglen mens dere svever gjennom lufta, plasker i dammen, sanser litt og møter nye venner. Spillopplevelse full av spennende animerte overraskelser som vil få smårollingen din til å knise.

Hardersen om appen:
Handler om en fugl på oppdagelsesferd. Barna styrer fuglen med fingeren, og appen er veldig god for de små som skal lære seg å skjønne koder i dataspill og introduseres i dataverdenen. Passer for barn helt fra de har styring på fingeren sin. Og når de først forstår hvordan alt fungerer, spiller de det om og om igjen. De små elsker at fuglen stuper i muffinsen så toppingen spruter! Derfor vil de styre fuglen tilbake og slik øve finmotorikk
Her kan en snakke sammen med barnet: Hva var det som skjedde? Hvorfor skjedde det?

Puslespill med biler og gravemaskiner

App Store: 22 kr, krever iOS 8.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år
Om: Her kan du trykke på skjermen og dra bilen til rett sted, og samhandle med alle elementene på skjermen når et puslespill er løst. Gå videre til neste nivå når et puslespill er løst. For småbarn og førskolebarn i alderen 0-5 år. Med lyder av bilene.

Hardersen om pusleapper med lyd:
Barna lærer å sette sammen deler til et bilde, og elsker når det er puslespill med lyd. Kanskje kan de også samhandle med de ulike elementene når de har satt alt sammen? Du kan snakke med barnet om forskjellen på vanlig puslespill og digitale puslespill. Ofte slår digitale puslespill veldig godt an, fordi det er bevegelser og lyder – slik at det blir enda mer gøy for barnet.

Barnas Lærerike Puslespill: Skip

App Store: gratis, tilbyr kjøp i app (full versjon kr 11, fullversjon oppgradering kr 22), krever iOS 6.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Rating:
4+
Om: I denne appen kan du blant annet sette sammen ulike geometriske figurer til skip og båter.

Hardersen om appen: Det finnes flere tema på disse appene, velg et som barna er interessert i. Fin matematisk tilnærming og lære om ulike former og figurer.

Tella

App Store: gratis, krever iOS 6.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Google Play: gratis
Rating: 4+, Pegi 3, beregnet på aldersgruppen 5-8 år, men kan passe for eldre og yngre og.
Om: Matematikkspill for de minste. Lek med tall og morsomme figurer og lær matematikk. Den glade, gule fuglen forteller deg hva du skal gjøre. Hvert av eggene hennes inneholder et sett med aktiviteter.

Thomas Braut om appen: Flott norskutviklet app for matematikkforståelse. Etter hvert som barnet mestrer, økes nivået. Lærer/voksen kan legge forholdene til rette for best tilpasning til det enkelte barn. Fra 4/5 år.

Sort it out 1

App Store: gratis, fullversjon kan kjøpes til kr 33, krever iOS 10.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år
Om: En app som  blant annet lærer barnet å sortere og trene finmotorikken. Sammen med en voksen kan denne også stimulere språkutviklingen.

Braut om appen: Enkelt sorteringsspill der gjenstander skal sorteres i kategorier. Fra 3 år

Line´em up

App Store: gratis, krever iOS 10.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Rating: 4+

Braut om appen: Simpel og kanskje litt kjedelig, men lærerik app der de skal plassere tall på tallinje. Fra 5 år.

Sound Touch:

App Store: kr 55, krever iOS 9.3 eller nyere. Kompatibel med iPhone/iPad/iPod touch
Google play: kr 59
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år
Om: Spill for baby og småbarn. Over 400 flashcards med lyder og bilder av dyr, fugler, kjøretøy, instrumenter og husholdningsprodukter. Tilgjengelig på 30 språk fra hele verden.

Utrolig dyr puslespill

App Store: Gratis, kjøp i app: 33 kr. Få alle brett åpnet for kr 149, krever iOS 8.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone/iPad/iPod touch.
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år
Om: Puslespill

Farm 123 - Learn to count

App Store: Kr 33, krever iOS 8.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone/iPad/iPod touch.
Google play: kr 27
Rating: 4+, laget for 0-5 år. Finnes på 8 språk, deriblant engelsk. NB! Ikke på norsk.
Om: Prisvinnende app med fokus på telling. Barna vil elske å telle dyrene de hjelper. Pop-up bok og spill med musikk- og lydeffekter.

Sofie – syng, lek og lær

Apple Store: Gratis, men kjøp i app.Alt innhold kan kjøpes for kr 329,-, men du kan kjøpe ulike deler enkeltvis til kr 22, 33 og 75 kroner, krever iOS 10.0 eller nyere. iPhone/iPad/iPod touch (best for iPhone 5).
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år
Om: App med barnesanger, eventyr, lær alfabetet, klokkentelling og planting.

Apper for underholdning:

Toca Builders:

App Store: 44 kroner, iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 11.0 eller nyere.
Google Play: 44 kroner. Kjøp i app.
Rating: App Store 4+, rettet mot aldersgruppen 6-8 år. Google Play: 6-8 år
Om: Bygg hva du vil med seks byggmestervenner. Skap en helt ny verden med byggeklosser. Her er det gøy å miste, spraye, knuse og løfte byggeklosser for å skape nye gjenstander.

Dr. Panda’s Restaurant 2:

App Store: 44 kroner, iPhone/iPad/iPod touch. Passer for iOS 8.0 eller nyere.
Google Play: 44 kroner (Kjøp i app).
Rating: App store: 4+, rettet mot aldersgruppen 6-8 år. Google play: 8 år og yngre
Om: Lag mat med mer enn 20 ingredienser. Lær de grunnleggende trinnene for å lage all slags forskjellig mat, bli kjent med oppskrifter og kjøkkenredskaper. Det morsomste blir kanskje å se reaksjonen hos gjestene dine når de smaker på maten.

Peppa – Polly Papegøye:

App Store: Gratis. iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 10.0 eller nyere.
Google Play: Gratis. Krever 4.4 eller mer.
Rating: App store : 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år. Google Play: alle
Om: Spill fem interaktive spill med Peppa Gris: prikk til prikk, to like, snakke med papegøye, mat Polly med riktig antall kjeks og farge, hvor er Polly. Bonusklistremerkebok.


Royal Puppy Costume Party:

App Store: gratis med reklame, men kjøp i app (fra 11 til 55 kroner). Fullversjon 109 kroner. iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 8.0 eller nyere.
Rating: 4+
Om: Du er invitert til en fest hvor det vil komme hemmelige gjester. Mange søte kjæledyr. Lek med dem, bad dem, kle dem ut, let og finn

Crazy Hospital:


App Store: gratis, men kjøp i app (fra kr 33 og 44, fullversjon 55 kroner). iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 11.0 eller nyere.
Google Play: gratis, men kjøp i app (fra kr 21 til 35)
Rating: App Store: 4+, rettet mot aldersgruppe 6-8 år, Google Play Pegi 3
Om: Still diagnose, behandle pasientene – uansett hvor gærne de virker. Alle har forskjellige sykdommer, finn ut hvordan du skal behandle dem.

Baby Heroes: Save the City!

App Store: gratis – men vil du ha fullversjonen uten reklame, koster den 55 kroner. (Kan kjøpe i app for 11-33 kroner.) iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 7 eller nyere.
Rating: App Store: 4+
Om: La de seks små heltene redde byen fra ulike katastrofer. Når alt er i orden, får du penger som du kan bruke til å kjøpe flotte premier i butikken etterpå.

Fire på rad:

App Store: gratis. iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 10.0 eller nyere. Komplett spill, Ingen kjøp i app.
Rating: Apple Store: 4+
Om: Det klassiske spillet. Spill med venner, eller bli med på en tilfeldig runde. Fem vanskelighetsgrader. Norsk språk.

Doodoo pad: casual paint draw:

Apple store: iPhone/iPad/iPod touch. Krever iOS 9.0 eller nyere. Gratis.
Rating: 4+
Om: Tegn med neonfarger på svart bakgrunn. 14 forskjellige malepensler. Det finnes også movie-mode, som gjør at du kan spille av tegneprosessen som en video.

PJ Masks: Moonlight Heroes

App Store: Kr 44 for levels, 65 for å låse opp alle levels
Google Play: Kjøp i app
Rating: 4+ i App Store – rettet mot aldersgruppen 0-5 år, PEGI 3 i Google Play
Krever: IOS 9.0 eller nyere (kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch)
Om: Bli med pysjheltene på oppdrag på natten. Få tak i så mange rundinger som mulig. Pass deg for skurkene!

Jungle Animal Hair Salon 2

App Store: gratis, men tilbyr kjøp i app (mellom kr 11 og 55 pr vare)
Android: gratis, men kjøp i app
Rating: App Store 4+, PEGI 3 i Google Play
Krever: iOS 11.2 eller nyere (kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch)
Om: Treff dyrene på stranden. Vask, kle på, pynt og design artige looks.

Puslespill for små barn – Gratis barnespill 1-3 år
 

App Store: gratis, men kjøp i app (alle puslespill kr 44) Krever iOS 7.0 eller nyere.
Google Play: gratis, men kjøp i app (kr 40 pr vare)
Rating: App Store 4+ men retter seg mot aldersgruppen 0-5 år, PEGI 3 i Google Play, retter seg mot alderen 1-3 år
Om: 34 ulike puslespill med over 70 dyr, biler og morsomme gjenstander. Utviklet for barn i alderen fra 1 til 4 år.

Toca kitchen 2

App Store: kr 44, krever iOS 11.0   eller nyere
Google Play: gratis (men inneholder annonser)
Rating: App Store 4+ rettet mot målgruppen 6-8 år, PEGI 3 i Google Play
Om: Lag mat med dine favorittingredienser til gjestene dine. Tilsett en klype søl og fullfør med en håndfull rarhet. La gjestene smake – likte de det? Det er morsomt å få "æsj" som reaksjon.

Design It Girl – Fashion Salon (Google Play)
Design It Girl! (App Store)

App Store: gratis, men kjøp i app (fra kr 11 til 65), krever iOS 9.0 eller nyere
Google Play: gratis, men kjøp i app (fra kr 6 til 36,30)
Rating: App Store 4+, PEGI 3 i Google Play
Om: Hjelp Lucy å åpne kjolebutikk og møte kundene. Kanskje får du til og med lage kjole til en kjendis som skal på den røde løperen.

Toca Life: Town

App Store: kr 44, krever iOS 10.0 eller nyere
Google Play: kr 44
Rating: App Store 4+ rettet mot barn i alderen 0-5 år, PEGI 3 i Google Play
Om: Du er sjefen i byen. Kjøp mat i butikken, lag lunsj i restauranten, se film med venner, dra på piknik i parken, svøm i dammen, bygg et sandslott eller dra på eventyr i mørket.

Sweet Baby Girl Mermaid Life
 

App Store: gratis, men kjøp i app (kr 22 pr pakke, 55 for fullversjon uten reklame), krever iOS 11.2 eller nyere
Google Play: gratis, men kjøp i app (kr 20 til 85 per vare)
Rating: App Store 4+, PEGI 3 i Google Play
Om: Lær om det hemmelige livet til søte og vennlige havfruer og en havherre. Utforsk havet og spil morsomme spill med søte delfiner, eksotiske fisker, krabber og andre sjødyr. Kle på, pynt, lag mat og rydd havet for søppel.

Sago Mini – Superhelt

App Store: kr 44, krever iOS 7.0 eller nyere
Google Play: kr 44
Rating: App Store 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år, PEGI 3 i Google Play
Om: Fly Super-Jack gjennom den store byen mens han hjelper vennen sine. Finn morsomme animasjoner. Anbefalt for barn i alderen 2 til 4 år.

Hokus Pokus Albert Åberg

App Store: kr 55, krever iOS 11.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone/iPad/iPod touch
Google Play: kr 33
Rating: 4+, målgruppe 6-8 år, Pegi 3
Om: Lek med Albert Åberg. Hjelp å bygge en trehytte slik at han kan få en gave fra Skybert.

Rasmus Klump:

App Store: Gratis, men med kjøp i app – ulike pakker til 11, 22, 55 og 85 kroner.
Krever iOS 10.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone/iPad/iPod touch.
Rating: 4+, rette mot aldersgruppen 0-5 år
Om: Inneholder blant annet 50 filmer, musikk, pannekakeverksted, finne ting på stort bilde, puslespill, fargebok, memo og lydbok.

NRK Super:

App Store: gratis, krever iOS 10.3 eller nyere. Kompatibel med iPhone/iPad/iPod touch.
Google play: gratis
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 6-8 år, Pegi 3
Om: NRK Super – når og hvor du vil. Du kan se programmene direkte, eller når det måtte passe deg.

Elleville Elfrids vinterleker:

App Store: kr 33, krever iOS 9.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone/iPad/iPod touch.
Rating: 4+
Om: Vinter-app med ekte vinterstemning. Norske stemmer. Spill: ak kjelke, bygg din egen snømann, puslespill, tegn og fargelegg, memory, bygge med klosser.

Pippi Villa Villekulla:

App Store: kr 59, krever iOS 9.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.
Google play: kr 55, inneholder annonser, kjøp i app (kr 10 per vare)
Rating: 4+, rettet mot aldersgruppen 0-5 år, Pegi 3
Om: 20 spill og aktiviteter. Utforsk Pippis utrolige hus. 11 språk, blant engelsk og svensk.

Yatzy

Yatzy: Det klassiske terningspillet Yatzy finner du mange ulike versjoner av, både i App Store og Play Store.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: