BabySykdom og symptomerFeber etter MMR-vaksine?

Feber etter MMR-vaksine?

Av Babyverden 20611 Sist oppdatert 20.04.09

Spørsmål:

Datteren min tok MMR vaksina for en uke siden i dag. Hun var litt snørrete og hostet litt da den ble satt, men hadde ikke feber, så helsesøster mente det gikk greit at hun fikk den. Fikk beskjed om at hun kunne få feber fra en til to uker etterpå. Nå har hun hatt rundt 39,5- 40 i feber i snart 4 dager allerede, er veldig utilpass og sutrete, eier ikke matlyst og sover dårlig om natten Hun er TOTALT forandret. Er dette ting som kommer med vaksinen? eller bør jeg ta henne med til legen ?

 

Svar:

Hei
Jeg forstår du er bekymret. Det er også naturlig å tenke at det muligens er bivirkning av vaksinen.
MMR vaksinen er en blandingsvaksine som består av levende, svekkete meslinge-, kusma og røde hunder –  virus. Ved vaksineringen blir barnet kunstig smittet og kan derfor få de samme bivirkningene som sykdommene gir bar i mye lettere grad. De vanligste symptomene er feber og utslett. Inkubasjonstiden (tiden fra en er smittet til sykdommen bryter ut) er ca 1-2 uker og bivirkningene ses vanligvis da.
Du forteller at datteren din har hatt høy feber i 4 dager dvs at det startet ca 3 dager etter vaksinasjon. I tillegg var hun snørret og hostet litt. Det kan tyde på at hun brygget på en sykdom i en tidlig fase da hun fikk vaksinen. Det er ikke farlig å få vaksine når en er syk, men vi anbefaler det ikke fordi en da kan tro at det er bivirkning av vaksinen. Siden almenntilstanden også er så dårlig vil jeg råde deg til å kontakte lege.
Hilsen Synnøve
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: