Marianne håpet for alt i verden at graviditetstesten skulle være positiv på julaften. Men så fikk hun en annen overraskelse.

Sist oppdatert: 16. desember 2014

Jeg har alltid elsket jula, muligens mer enn de fleste andre. Jeg starter gjerne med julemusikk og pepperkaker i slutten av oktober. Jo lengre desto bedre er mitt motto når det kommer til jul.

Det var jula 2011 og vi hadde vært kjærester i 5 1/2 år og prøvere i 3-4 måneder. Julaften var dato for testing, og forhåpentligvis ikke-kommende forventet mens.

Julaften våknet jeg tidlig og MÅTTE teste med én gang. FOR en julegave det ville vært dersom vi kunne fått positiv test på selve julaften. Skuffelsen var desto større når testen var negativ, og jeg var redd for at julaften var ødelagt.

Vi sto opp og gikk opp i stua, barnslige som vi var så satte vi på «Julemorgen», tross ingen barn i hus. Tømte strømpene våre for snop og skrudde lysene på på juletreet. Så sa mannen at jeg måtte lete etter en ny julepynt på treet. Juletreet vårt blir pyntet i ekte amerikansk stil, med særdeles høy julepynt-tetthet så det var jammen ikke lett å finne noe nytt innimellom alt det andre. Etter en god stund fant jeg en liten eske, jeg åpnet eksen og inni var det en nydelig diamantring. Da jeg snudde meg sto mannen på kne og fridde. Helt uventet, i pysjamas og med bustete hår, så ble det plutselig den mest perfekte julaften noen sinne. Jeg svarte såklart JA! og en million planer ble lagt umiddelbart.

Vi reiste i familieselskap og delte nyheten. Dato ble satt samme dag, da jeg så gjerne ville at vi skulle gifte oss på min 25-årsdag som var til sommeren. De neste juledagene var vi i flere juleselskaper og jeg fikk vist frem diamanten min til venner og familie. 3. juledag åpnet kirkekontoret igjen, og da ringte vi og booket kirke for den fastsatte datoen.

Diamantring i julepynten!

Nyforlova og stolte. Vi bestemte oss fort for å gifte oss på min 25-årsdag.

Midt oppi det hele glemte jeg helt av at jeg testet negativt julaften, og at jeg egentlig skulle hatt mens på julaften… Den hadde aldri dukket opp. Plutselig, etter å ha booket kirken, kom jeg på at jeg enda ikke hadde fått mensen. Mannen ble sendt ut for å kjøpe en til test, jeg tenkte at den sikkert også kom til å være negativ så orket ikke å håpe engang.

Testen ble tatt samme formiddag, selv om man helst skal teste på morgenurin, så orket jeg ikke å vente for jeg var ikke gravid. Det tok i underkant av 1 minutt og så sto det tydelig på den digitale skjermen GRAVID 1-2! Vi ble like paffe begge to og ble bare sittende å stirre på skjermen i flere minutter.

Lykken ble enorm og overveldende, plutselig ble det både bryllup og baby. Bryllupet hadde bare vært planlagt i 3 dager, og terminen ville være 8 uker etter bryllupet. Vi tenkte litt frem og tilbake men besluttet så å kjøre på med både bryllup og baby på én gang. Jeg hadde alltid hatt et ønske om å gifte meg før jeg fikk barn. Vi kom også frem til at det ville være enklere å gifte seg uten å ha er barn å ta hensyn til, den lille i magen ville jo ikke forstyrre mye.

6 1/2 måneder senere ga vi hverandre vårt ja, jeg 32 uker på vei. Vi reiste på bryllupsreise etterpå og hadde noen herlige feriedager før vesla ble født. Heldigvis hadde jeg et svangerskap uten plager og jeg var frisk hele tiden. I august, nøyaktig 8 måneder etter den positive testen ble vår lille jente og store julegave født, 15 dager før termin.

Baby i magen ingen hindring. 32 uker på vei ga jeg mitt ja til min kjære Harald.

 

Deilig å bli mamma.

 

Jula 2012, ett år etter forlovelsen, var vi gift og Hermine var nesten 4 måneder.

Nå elsker jeg jula enda mer enn før, og det blir bare mer og mer morsomt for hvert år som går. 2-åringen går som en virvelvind rundt her og synger «heisann og hoppsann og fallelalela» og hjelper gladelig til med alle juleforberedelsene. Nesten så hun har fått det inn med morsmelka.

Hermine ser ut til å bli like glad i jula som mamma.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHvor ofte og hvor lenge skal babyen spise?
Neste artikkelJublet du av lykke da du fikk barn?
DEL