Teknologien kan hjelpe til med så mangt. Sender du ultralydbilder i 3D til firmaet 3D Babies, kan du få en modell av din egen baby tilbake.

Sist oppdatert: 5. februar 2014

– Ideen kom mens vi mimret om noen babybilder. Barna våre hadde vokst opp så fort, og jeg hadde virkelig ønsket at det var flere måter vi kunne ha minner om barna på. Dette skjedde Prosessen. Foto: Med tillatelse fra produsentensamtidig som teknologien rundt 3D- printere bare eksploderte, sier Gerard Bessette i 3D Babies til Babyverden.

Hjelp til å forklare barn
Selskapet startet offisielt opp i oktober 2013 av Katie og Gerard Bessette. Katie er mor og forsker, og har bakgrunn fra biomedisinsk ingeniørforskning. Ved å bruke ultralydbilder i 3D, lager 3D Babies en kunstnerisk framstilling av babyen.
– Før eller siden har alle mødre samtalen med barnet om «da du lå i magen min». Denne modellen er en ypperlig måte å forklare et lite barn hvordan det utviklet seg, og ble en del av familien, mener Bessette.

Les mer: Japanere kom med denne 3D-modellen i 2012
                Se barnet og magen vokse
                Uke for uke

Så naturtro som mulig
– Det er ofte utfordrende å unngå å få med noe av det som omgir fosteret på ultralydbildet. Men vi tilpasser ansikt og stillingen på kroppen så nært opp til bildet som mulig. Etter at vi har designet og tatt 3D-utskrift, farger vi og prøver å få babyen så naturtro som mulig, sier Bessette.

Siden selskapet ennå er veldig nytt, har de foreløpig ikke laget så mange 3D-babyer. Den første tiden har gått med til å la folk få vite om den nye muligheten som nå er på markedet. Ifølge Besette er det først og fremst unge par som har vist interesse for 3D-babyene.
– Unge mennesker er ofte blant de første som tar i bruk ny teknologi, og er på utkikk etter kreative måter å bevare minnene om babyene sine på, sier han.

Les mer: 10 kjappe om ultralyd
                Gravid? Finn din terminklubb

Du kan få babyen i reell størrelse, halv og mini. Foto: Med tillatelse av produsent– Tror dere folk synes dette er artig, eller kan noen oppfatte det som litt skummelt?
– 3D-babyer er et symbol på kjærlighet, og vi synes de er nydelige. Det gjør kundene våre også. De som er interessert i 3D-babyer er ofte de samme som prøver å skape en tidlig tilknytning til babyen gjennom 3D ultralyd. Vi synes det er fantastisk å kunne tilby ventende foreldre en 3D-baby, slik at de kan dele gleden over babyen sin med familie og venner. Folk har et stort behov for berøring, og våre 3D-babyer kan skape en følelse av ro når de holder babyen. Dette gir en klar fordel i forhold til tradisjonelle 3D ultralydbilder, mener Besette.

Babyene kommer i tre ulike størrelser, og koster 200, 400 og 800 dollar. Med dagens kurs tilsvarer det ca. 1250-5000 norske kroner.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPermisjonen er over
Neste artikkelSjekkliste: Er du voksen?
DEL