GravidMyter og kjerringråd om barnets kjønn

Myter og kjerringråd om barnets kjønn

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Maren Eriksen 214920

Hvem gjemmer seg inni den voksende magen? Blir det gutt eller jente?  Raskere hårvekst på leggene kan tyde på en gutt, mens store bryster kan tyde på en jente. Eller?

Du har kanskje fått høre at mageform, barnets hjertelyd og gifteringen i et hår over håndleddet kan fortelle om barnets kjønn. Selv om disse mytene og kjerringrådene ikke gir et sikkert svar, kan de være morsomme å fylle lange dager med. I noen tilfeller oppgir ulike kilder motsatt kjønn på samme metode, så har du hørt det motsatte kan det være like riktig som det som står her.

Ramzi-metoden:

Fester det befruktede egget seg på høyre side, skal det tyde på gutt, mens jenter fester seg på venstre side. Dette kan ses på tidlig innvendig ultralyd. På utvendig ultralyd (på magen) speiles bildet, så da blir det motsatt – morkaken til gutter på venstre side og på høyre side for jenter.

Vektfordelingen:

Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.

Hår på leggene:

Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.

Planlagt godt? Sjekk det kinesiske fødselskartet

Mageformen:

Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.

Søvn:

Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente.

Føtter:

Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.

Les også:

Fikk vite at hun ventet jente – ut kom Tobias

Guttemage eller jentemage?

– Jeg ville helst ha ei jente


Partner:

Legger den vordende faren/medmoren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.


Mormorens hårfarge:

Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.

Finn ut om det er en gutt eller jente i magen


Morgenkvalme:

Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.


Mors utseende:

Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.


Brystforandringer:

Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente.


Tall:

Dersom mors alder ved unnfangelsen og måneden unnfangelsen fant sted til sammen utgjør et partall, ventes en gutt. Motsatt for jente. Gutter unnfanges helst på oddetallsdatoer, og jenter på partallsdatoer.


Nål i tråd:

Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente.


Urin:

Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.


Fysen på:

Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.

Personlig historie: Jeg ville heller hatt en jente

Spørsmål til jordmødrene: Hvordan kan jeg få en gutt?


Nesen:

Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.


Hjertelyden:

Er hjertelyden under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente.


Hodeverk:

Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.


Hendene:

Hvis noen ber deg vise hendene dine og du viser dem med håndflaten ned, venter du en gutt. Viser du dem derimot med håndflatene opp, blir det en jente.


Kopp:

Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.


Hoven:

Dersom ansiktet ikke hovner opp mot slutten av svangerskapet, blir det en gutt. Blir du derimot hoven de siste ukene før termin, venter du en jente.


Halsbrann:

Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.


Spark:

Er barnet særdeles livlig under svangerskapet, blir det nok en gutt. Jenter er mer bedagelige.


Samleie:

Par som ofte har samleie, skal ha større sjanse for å få en gutt enn par som har samleie sjeldnere. Å elske oppreist eller bakfra skal føre til unnfangelsen av en gutt, men da bør han få orgasme først, og hun bør ligge i ro en stund. Misjonærstillingen, gjerne med henne øverst skal øke sjansene for å bli gravide med en jente. Men da bør hun få orgasme først. Er månen halv eller mindre, og dere har samleie om natten, tyder det på en gutt. Ved samleie om ettermiddagen rundt fullmåne skal tyde på en jente.


Kosthold:

Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.

Går det an å øke sjansen for å bli gravid?


Hvem foreslo barn?

Dersom det var vordende fars forslag å forsøke å bli gravide, skal det føre til unnfangelsen av en gutt. Var det vordende mors idé, er en jente på vei.


Bekymringer:

Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.


Søsken:

Har dere barn fra før, kan dere se i barnets nakke om dere venter en gutt eller jente neste gang. Er det en rett linje, ventes en gutt. Formes håret i en spiss ned mot ryggen, blir det en jente.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Neste artikkel

Nyeste artikler: