Sist oppdatert: 24. april 2005

Spørsmål:

Dette spørsmålet har du sikkert fått utrolig mange ganger før, men jeg må spørre likevel: Jeg er nå gravid i uke 16. Har ikke hatt noen graviditetssymptomer. Men burde ikke magen begynne å vokse snart? Det syns ikke i det hele tatt. Har heller ikke lagt på meg noe enda. Er dette normalt? Takk for kjempefin spalte.

 

Svar:

Hei Ingrid! Det er riktig som du sier at mange lurer på hva som er normalt når de venter barn. Dette du forteller er det heldigvis mange kvinner som opplever, og dere er noen ordentlige heldiggriser! Mens andre sliter med kvalme fra morgen til kveld, oppkast og utilpass, er det altså noen som ikke merker noen verdens ting. Gled deg over at ditt svangerskap har fått en så god start.

Magen og kiloene vil nok komme etter hvert og bli synlig for flere enn deg. Mange førstegangsgravide ”lengter” på en måte etter magen, og synes mye blir enklere når flere kan SE at de venter barn.

Hvis du legger deg flatt ned på ryggen og legger en flat hånd nederst på magen din, vil jeg tro at du kjenner en liten ”oppfylling” over symfysen (skambenet). Det er livmoren du kjenner. Etter ca.12 uke kom den opp av bekkenet, og kan derfor kjennes utvendig nå. Ikke løft hodet for å se, – da strammer du magemusklene og det blir verre å kjenne livmoren. Hvis du synes det er vanskelig kan du be jordmor vise deg hvor livmoren befinner seg når du kommer til neste kontroll.

Lykke til videre, og takk for rosen. Hilsen Monica

Hva synes du om artikkelen?