Eleah, og varianten Elea, har blitt til i flere land og på flere måter. Det enkleste vil være å si at Elea kommer fra greske Helene og betyr utstrålende eller skinnende. Stort sett har Elea eller Eleah blitt til som kjælenavn først, og så et normalt fornavn senere. Navnet kan også ha blitt til av navn som begynner på El- eller inneholder -el, som Eli, Elen, Eleanor, Elisabeth, Manuela og Daniela.

Sist oppdatert: 15. september 2020

Så populært er Eleah:

210 personer har dette navnet.
I 2020 var Eleah på 208. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Eleah i Norge og andre land:

Eleah, med h til slutt, har kommet i bruk i Norge særlig fra sent på 1900-tallet, dels med innvandring. Elea uten h har vært litt brukt i Norge siden 1700-tallet. I 1801 var ingen registrert med navnet i folketellingen, men 27 i 1865 og 78 i 1910, alle som Elea. I tillegg kan det ha vært noe brukt som kjælenavn til daglig.

Eleah er en del brukt til barn i Norge på 2000-tallet, blant annet med 27 fødte i 2017 og 24 i 2018.

Den 01.01.20 var det 189 jenter/kvinner med Eleah som første eller eneste fornavn. Navnet Eleah var da på 982. plass for kvinnenavn i Norge. Elea, uten h, var vanligere med 297 kvinner og 760. plass.

Derfor fungerer Eleah godt nå:

Eleah blir brukt fordi det har lyder som foreldre liker. Det har bare stemte lyder og to vokaler inntil hverandre (ea). Navn som begynner med El- er også mye brukt nå på 2000-tallet, som Ellinor, Elise og Ellie. Navnet kan også bli brukt fordi det har gammel tradisjon i Norge, men foreldrene kan ha lagt til en -h.

Varianter av Eleah:

Daniela, Elea, Elen, Eli, Elia, Elisabet, Elisabeth, Ellen, Gabriela, Helen, Helene, Manuela

Slik uttales Eleah

e-LEE-a, på norsk

Navn i samme sjanger som Eleah

Adel, Amir, Annelin, Anwar, Armand, Baltasar, Christen, Ebbe, Eilin, Ela, Elaine, Elif, Elvis, Esma, Esten, Gert, Gjøran, Glen, Gordon, Gunlaug, Haavard, Helin, Hellen, Herbjørn, Janniche, Jaran, Jette, Marcela, Maylen, Nea, Oddleif, Sheila, Sine, Toni, Villy, Wencke, Widar, Yara

Du kjenner Eleah fra:

Basketballspiller Eleah Parker

Guttevariant(er) av Eleah:

Elia, Elio

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelElona
Neste artikkelDianna
DEL