Janniche

Janniche

Janniche

Kjært navn har mange skrivemåter? Det kan virke sånn for Janniche og varianter av navnet. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 336 Sist oppdatert 07.10.21
Ulike skrivemåter av Janniche har på flere europeiske språk blitt til gjennom jente- og guttenavn som har opphav i Johannes. På nordtysk og frisisk (i nordlige Nederland og Tyskland) har formen Janneke, og andre varianter, blitt til som jenteform av guttenavnet Jannek. Jannek er opphavlig kjæleform av Jan, som igjen har opphav i Johannes. Tilblivelse gjennom blant annet jentenavnet Jane, som tilsvarer Johanne, har ført fram til Jannic som lignende som jentenavn på fransk og engelsk. Endingene -ek, -eke, -ike, -ique og lignende med k-lyd i navnene, betyr liten. Johannes er kjent fra Bibelen. Det har hebraisk bakgrunn og betyr Gud er nådig. Nådig betyr å tilgi.

Så populært er Janniche:

204 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Janniche i Norge og andre land:

Formene Janniche, Janiche var i brukt på Vestlandet på 1700- og 1800-tallet, hentet fra tysk. I 1801 var det rundt 200 kvinner med slike navneformer med -e til slutt, og i tillegg noen med -a. Navnet, oftest i formen Jannicke, kom på nytt i bruk etter midten av 1900-tallet, og også mye Jannike. Dette kan ha vært inspirert både av bruk i Sverige og andre utland, og av gammel norsk tradisjon.

Særlig skrivemåten Jannicke har blitt brukt ut over 2000-tallet, men under 5 i året etter 2015.

Den 01.01.2021 var det 207 jenter/kvinner med Janniche som første eller eneste fornavn, 1967 Jannicke og 664 Jannike. Janniche var på 979. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge i 2020.

Derfor fungerer Janniche godt nå:

Janniche kan bli brukt fordi det har gammel tradisjon. Dessuten er det et godt kjent navn i Norge og flere land i nyere tid. Bruken av særlig Jannicke rundt 1980 var ganske begrenset slik at former av navnet godt kan brukes nå 40 år etter.

Varianter av Janniche:

Jana, Jane, Janica, Janice, Janiche, Janicke, Janika, Janike, Janna, Janne, Janneke, Jannicke, Jannicken, Jannika, Jannike, Janniken, Jeanette, Johanne

Slik uttales Janniche

JANN-ikk-e

Navn i samme sjanger som Janniche

Agate, Alisa, Anbjørg, Anbjørn, Anikken, Annelie, Annica, Annichen, Annveig, Arnfrid, Berith, Birgitta, Bjørghild, Brigita, Britha, Cesilie, Eleah, Elma, Frans, Frithjof, Fritjof, Gjøran, Gudbjørg, Gunbjørg, Herbjørg, Inghild, Iva, Mathilda, Matthias, Otilie, Tanja, Thilde, Thorolf, Widar, Øyvin

Guttevariant(er) av Janniche:

Jan, Jean, Jens, Johan, Johannes, Jon, Juan

Relaterte lister:

Bibelnavn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: