Helin har i Norge blitt tatt i bruk for både jenter og gutter. For jenter er det form av Helene. For gutter har det blitt til som gutteform av Helene, med endingen -in som ble litt brukt i guttenavn, som i Bertin (av Berte). Helene er et gresk navn som betyr strålende eller skinnende. Helin har også bakgrunn som kurdisk jentenavn uten kjent betydning. Det er også svensk og kurdisk etternavn.

Så populært er Helin:

204 jenter og 0 gutter har dette navnet.
Helin blir trolig helst brukt i familier med utenlandsk bakgrunn. Det kan også bli brukt med bakgrunn i norsk tradisjon. Navnet har de godt likte stemte konsonantene l og n.

Bruk av navnet Helin i Norge og andre land:

I Norge var Helin på 1800-tallet brukt for både jenter og gutter, men helst for jenter på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det 3 menn og 1 kvinne med navnet.

Bruken økte særlig med innvandring fra rundt år 2000, og da helst med kurdisk og annet utenlandsk opphav.

I 2020 var det 6 jenter som fikk navnet Helin i Norge.

Den 01.01.2021 var det 201 jenter/kvinner med Helin som første eller eneste fornavn. Det var da på 993. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge. Det var på samme tid 34 med Helin som etternavn.

Varianter av Helin:

Elen, Elena, Eli, Elin, Ellen, Helen, Helena, Helene, Heline, Hellen, Hellin, Helline, Yelena, Øli

Navn i samme sjanger som Helin

Abigail, Darin, Dimitra, Dominic, Eleah, Elif, Haylie, Hedevine, Hein, Henric, Huda, Klemet, Nataniel, Nico, Nikita, Nikodem, Othelia, Pablo, Pascal, Paulus, Peer, Petrus, Philippe, Pierre, Romeo, Sanja, Selena, Selin, Selmer, Sheila, Sofija, Timo, Tinius, Vasile, Veronica

Du kjenner Helin fra:

Skuespillere Helin Kandemir og Helin Avşar, musikkartister Helin Bölek og Helin Polat, filmregissør Helin Celik, politiker Evrim Sommer (Helin Evrim Sommer)

Guttevariant(er) av Helin:

Helen, Helenert, Helenius, Helenus, Helin

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelIsidor
Neste artikkelGregers
DEL