Villy

Villy

Villy

Skrivemåten Willy er mer brukt enn Villy. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 444 Sist oppdatert 13.08.21
Villy er en variant av de engelske Willy, og Willie. Formene med W- først er opphavlig en engelske kjæleformer av William. William er et engelsk navn som kommer fra det tyske navnet Wilhelm som betyr vilje og hjelm.

Så populært er Villy:

341 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Villy i Norge og andre land:

Tidlig på 1900-tallet var formen Willie den vanlige på engelsk. På engelsk var og er WIllie mye brukt som kjæleform for menn som offisielt heter Wilhelm, og det er nok bruk også som kjæleform i mediene som har virket inn på bruk i Norge.

I Norge ble navnet tatt mest i bruk som Willy, men også blant annet noe som Villy. Beste 5-årsperiode for Villy var 1940-1944 med 129. plass. Beste for Willy var 47. plass i perioden 1935-1939.

Den 01.01.2021 var det 379 gutter/menn med Villy som første eller neste fornavn. Det var da på 607. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. På samme tid var det 2402 Willy, 46 Willi, 34 Willie og 4 Villi.

Derfor fungerer Villy godt nå:

Villy blir dels brukt på grunn av nyere inspirasjon fra USA eller andre engelskspråklige områder, men vi har også norsk tradisjon. Navnet har bare stemte lyder, blant annet den godt likte konsonanten l.

Varianter av Villy:

Bill, Billie, Billy, Liam, Vilhelm, Ville, Villem, Villi, Villiam, Villom, Villum, Wilhlem, Will, Willi, William, Willie, Willy

Slik uttales Villy

VILL-i, på norsk

Navn i samme sjanger som Villy

Alvilde, Aneta, Annelise, Betty, Cristina, Eddy, Eleah, Elli, Emmeli, Esben, Eve, Fay, Fredrick, Fridtjof, Gabriella, Gary, George, Gladys, Glenn, Gudny, Gunni, Hani, Henri, Hild, Ilse, Ingri, Kerstin, Matthew, Nancy, Ronny, Sharon, Tamara, Torben, Tryggve, Tyra, Vilje, Virgil, Wiktoria

Du kjenner Villy fra:

Skøyteløper Villy Haugen, forfattere Villy Sørensen og Villy Solheim, politikere Villy Fuglsang og Villy Søvndal

Jentevariant(er) av Villy:

Billie, Billy, Helmine, Mina, Minka, Minna, Veline, Vilma, Wilhelmine

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: