Glen

Glen

Glen

Glen er et unisex-navn, men er foreløpig mest (eller bare) i bruk for gutter/menn i Norge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 403 Sist oppdatert 12.07.21
Glen er fornavn hentet fra etternavnet Glen. Det er opprinnelig et skotsk stedsnavn som betyr dal. Glen og Glenn har vært omtrent like mye brukt på engelsk, mer Glenn enn Glen for jenter.

Så populært er Glen:

218 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Glen i Norge og andre land:

I Norge har Glen og Glenn vært brukt gjennom 1900-tallet, mest i 1980- og 1990-årene. Glenn med to n-er har vært den vanlige skrivemåten i Norge. Bruken i Norge var blant annet inspirert av romfareren John Glenn, med Glenn som etternavn. Han var den første romfarer fra USA i 1962. Ellers er det også inspirert av bruk for andre kjente personer i mediene.

Den 01.01.2021 var det 208 gutter/menn med Glen som første eller eneste fornavn, og 3814 Glenn. Glen var da på 862. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. I alt 9 het Glen som etternavn.

I USA var Glen blant tusen på topp for gutter fra før 1900 til 2003, best med 112. plass i 1932. Glenn var med fra før 1900 og fram til 2008, med 58. plass i 1951 som det beste. For jenter i USA har Glen ikke vært med blant de tusen vanligste, men Glenn var inne et par år tidlig på 1900-tallet.

Derfor fungerer Glen godt nå:

Glen og Glenn kan passe godt nå fordi navnet er kort og inneholder den populære konsonanten n. Glen, og særlig Glenn, er imidlertid et motenavn, og navnet kan oppleves som oppbrukt fortsatt.

Varianter av Glen:

Glenn, Glyn, Glynn

Slik uttales Glen

GLENN

Navn i samme sjanger som Glen

Aimee, Albertine, Bertha, Cato, Deborah, Eleah, Elmer, Ernest, Erwin, Frederick, Frithjof, Geoffrey, Gerald, Gilbert, Gudlaug, Gullik, Gunnvald, Hallgrim, Hulda, Juliana, Katherine, Kian, Kimberly, Marc, Marlena, Marvin, Norbert, Ryan, Sine, Suzanne, Thobias, Tron, Troy, Widar, Øyvin

Du kjenner Glen fra:

Popsanger Glen Campbell, musikere Glen Benton og Glen A. Larson, fotballspillere Glen Kamara og Glen Johnson, sanger Glen Hansard, politiker Glen Bradley, forfatter Glen Cook, pianist Glen Hardin, dartspiller Glen Durrant, animatør Glen Keane, bassist Glen Matlock

Jentevariant(er) av Glen:

Glenn

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn fra fjell og landskap
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: