De sier at fødsel nummer to er kjappere enn den første, og det stemte også i mitt tilfelle.

Sist oppdatert: 6. mai 2014

9. august 2013 var vi på ultralyd og fikk vite at vi skulle få en sønn til. Storebror var 2 år gammel, og lillebror ventet 25. desember. Graviditeten var ikke helt planlagt, men vi var naturligvis overlykkelige uansett når barna våre bestemte seg for å komme.

Allerede i uke 12 begynte bekkenet å krangle, og det ble sykemelding og mye sofa- og sengeligging på meg.

Mandag 9. desember våknet jeg med maserier. Samboeren min skulle til Trondheim på kurs og være der over natten, og heldigvis ga de seg. Gubben dro, men moren min var hos meg i tilfelle noe skulle skje.

Les også disse fødselshistoriene:

De trodde ikke jeg var i fødsel!

Jeg fikk ta imot babyen selv!

Morten ble født i vann

En litt annerledes julaften
På julaften våknet jeg igjen med maserier. Jeg visste at hvis jeg gjorde noe som helst, ville fødselen starte for fullt, så etter frokost ble det bare sofakos med tegneserier og julegodt. Maseriene ble ikke verre, men ga seg heller ikke.

Klokken seks på kvelden skulle vi vil min svoger og svigerinne for å spise julemiddag og åpne gaver. De bor bare tre minutter unna med bil, heldigvis. Maseriene fortsatte helt til klokken 22 på kvelden. Da begynte de ordentlige riene for fullt, og de var ubehagelige.

Vet det kan gå fort
Min første sønn kom relativt fort, og vi visste det kunne gå enda fortere denne gangen. Litt over klokken 22 sa jeg at jeg ville hjem for å prøve å slappe av. Så fort jeg kom inn døren hjemme måtte jeg så smått begynne å puste meg gjennom riene. Jeg la meg på sofaen og følte jeg hadde riene under kontroll.

Klokken 22:45 gikk jeg i dusjen for å prøve å slappe av litt mer. Klokken 23 ringte vi til min moren, og til føden. De mente vi bare kunne komme. Da min mor kom 15-20 minutter senere, dro vi så fort vi kunne. Å kjøre bil med rier var ikke så ille som jeg hadde trodd, det gikk faktisk veldig bra.

Les flere fødselshistorier:

To kjappe fødsler

Elliot ble født på ferie i Wales

Fødselen gikk altfor fort!

Litt forvirring
Klokken 00:22 kom vi til parkeringsplassen, og gubben fant en rullestol til meg. Den hadde ikke støtte til føttene, så jeg måtte holde dem oppe. Siden jeg hadde sterke rier sist jeg var på føden, husket verken jeg eller gubben hvor vi skulle hen. Vi havnet på barsel. Men vi ble geleidet til føden med det samme. Da var det to minutter mellom riene.

Da vi endelig kom fram til føden ba jeg om badekar. Jeg visste at jeg ikke hadde tid til noe smertelindrende, men badekar ville jeg veldig gjerne ha. Først skulle de sjekke meg. Jeg hadde 7-8 centimeter åpning, og klokken hadde akkurat passert 01:00. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne føde i badekar fordi babyens hjerterytme var så ujevn.

To press og så kom Odin
Etter noen minutter var det bare å begynne å presse. To press, og så var vår andre prins føddt. Odin var 3025 gram og 47 centimeter lang. Det var 25. desember og klokken var 01:17.

Jeg måtte ikke sy et eneste sting. Skulle jeg født igjen, hadde jeg ikke grudd meg i det hele tatt. Begge fødslene mine var fantastiske, og jeg håper inderlig at jeg får oppleve å føde igjen.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAmmeslutt
Neste artikkelSlik leker jeg med minien
DEL