FødselshistorierFlerfødselFra vannet gikk tok det 7 minutter før tvillingene var født

Fra vannet gikk tok det 7 minutter før tvillingene var født

Fødselshistorie: Leserinnsendt 10963 Sist oppdatert 03.11.17
Jordmor var alene med meg, og fikk litt panikk. Hun sa jeg måtte puste, jeg svarte bare "Nei" og sa "Jeg måååå presse...".

Jeg ble satt i gang i uke 35+0 på grunn av svangerskapforgiftning. Prøvene var veldig dårlige, og i tillegg var det dårlig vekst på tvilling 1.

Epidural
Dag 1 gikk uten noe antydning til fødsel på gang. Så kom dag 2, og da fikk jeg litt smårier eller kynnere utpå dagen – men hadde kun 3 centimeter åpning. Fikk epidural, selv om jeg ikke ønsket det, men det var det beste på grunn av at det var tvillinger, setefødsel – og ikke minst at jeg hadde svangerskapsforgiftning.

Vannet gikk
Epiduralen lekket, så de måtte komme og sette ny (tror det var alt vannet i kroppen som lekket). Men de byttet. Jeg kjente litt press, og da de var ferdige beveget jeg meg litt – og der gikk vannet.


Trykketrang
Jeg fikk trykketrang, men jeg ble undersøkt og hadde kun 4 centimeter åpning, så jeg fikk ikke trykke. 1-2 minutter etter trykket jeg. Jordmor var alene med meg, og fikk litt panikk. Hun sa jeg måtte puste, jeg svarte bare "Nei" og sa "Jeg måååå presse...".

Gikk fort
Det gikk 2-3 minutter, så var tvilling 1 ute. Jeg fikk henne opp i armene mens jeg presset ut tvilling 2. Hun var ute 3 minutter etterpå. Hele fødselen tok maks 7 minutter, og en overlege rakk akkurat å komme inn for å ta imot begge i seteleie.

De ble født i uke 35+1 (3. mars), og det var en drømmefødsel.


Tvillingjenter
To nydelige jenter.

 

Les flere fødselshistorier her.


Lurer du på hvordan en setefødsel er? Se her:

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: