Det hadde ikke gått et minutt etter at hun var ute, før kvalmen var borte, og jeg sa: "Jeg ville heller født to ganger rett etter hverandre enn å gå gravid igjen!"

Sist oppdatert: 13. januar 2015

Vi var på en backpacking-tur i Asia da vi fant ut at vi var gravide. Jeg ble dårlig i uke 5. Absolutt alt kom opp. Og å da være i Asia med fremmed mat, var ikke ideelt. To uker senere kom vi hjem, og jeg ble sykemeldt. Jeg fikk kvalmestillende, men hadde kvalme og oppkast hver dag til datteren min ble født.Jeg fikk også bekkenløsning.

Lille meg på 170 centimeter veide 65 kilo før jeg ble gravid, og gikk ned 14 kilo i svangerskapet. Det ble et svangerskap med innleggelser, kvalme, oppkast, smerter og depresjon. Det skulle bli så deilig å bli ferdig!

Les også:

Én time med kjempesmerter var nok

Fødte i England

Da Minda Aurore ble født

Blir strippet
Tirsdag 30. september var jeg inne på kontroll, seks dager før termin. Jeg ble fortalt at babyen kanskje ble tre kilo hvis hun kom til termin.

Jeg spurte om de kunne sjekke om jeg hadde åpning, for jeg følte det på meg. Jo, det var tre centimeter åpning, og jordmor strippet meg. To timer senere var jeg på fotoshoot, og riene startet. Vi bestemte oss for å være hos min mor, som bor nærmere sykehuset med tanke på at kjæresten ikke har sertifikat. Det ble en urolig natt med masse rier.

I aktiv fødsel
Det var ikke tvil om at det var fødsel på gang. Vi ventet hjemme så lenge som mulig, men til slutt hadde jeg så vondt at jeg ville ha smertelindring. Klokken 15 kom vi til sykehuset. Jeg hadde fire centimeter åpning, og var i aktiv fødsel.

Jordmor sjekket åpningen med jevne mellomrom, og strakk litt under riene. Jeg kastet opp hver gang.

Da klokken var blitt 20, spurte jordmor om hun kunne prøve å strekke én gang til, på åtte centimeter åpning. Jeg spurte om hun trodde barnet ville komme i dag uansett hva hun gjorde. Hun svarte ja, og dermed fikk hun ikke lov til å strekke mer.

Lea Amalie blir født
Klokken 20:55 kom pressriene, og klokken 21:39 var lille Lea Amalie ute. Hun veide 3290 gram og var 49 centimeter lang.

Det var en fantastisk fødsel! Ja, jeg har aldri hatt så vondt før. Men psykisk var alt så fint og flott. Jeg fikk til og med kjent på Lea Amalies hode noen ganger før hun var ute. Og det hadde jeg et stort ønske om å få oppleve.

Nå har det gått noen måneder, og jeg tenker at vi vil ha en til. Men først må jeg få lagt på meg noen kilo slik at jeg kan overleve en graviditet til.

Les også:

Den lille gutten vår fikk det plutselig travelt

Fødte 10 uker før termin

Satt på med UP i 170 km/t for å rekke føden

Hva synes du om artikkelen?