På kontroll i uke 37 ble jordmor plutselig usikker på om det var hodet eller rumpen som lå ned. Ultralyd viste at babyen lå i delvis seteleie og delvis tverrleie. Fem studenter, to leger og én jordmor prøvde å snu ham, men det endte med keisersnitt.

Sist oppdatert: 20. november 2014

Noen uker tidligere hadde jeg sagt til en venninne at jeg følte på meg at jeg ikke kom til å føde på vanlig vis. Det viste seg å være rett.

Jeg hadde aldri hørt om tverrleie før, og ble fortalt at siden han lå så vanskelig til, ville han ikke klare å komme seg ut. Derfor måtte det bli keisersnitt. Jeg ble sendt hjem i håp om at babyen skulle snu seg selv. Hvis ikke skulle de prøve å snu ham.

Han sitter bom fast
Ny dag og ny ultralyd viser at lillegutt ikke har snudd seg. Det ble bestemt at de skulle prøve å snu ham, og klarte de det, ville de sette igang fødselen på dagen. Legene var usikre på om jeg burde ha keisersnitt uansett siden jeg var førstegangsfødende og gutten min så stor ut der han lå i seteleie.

Jeg lå på en seng mens fem studenter, to leger og én jordmor prøvde å snu ham. To av dem stod nesten oppå magen min. Men han stod fortsatt bom fast. Jeg fikk reise hjem, med ny time på termindatoen.

Les også:

Ungen må ut med én gang!

Ikke helt som forventet

Dette kunne gått veldig galt

Det blir keisersnitt
Jeg pakket og reiste til sykehuset på termindatoen. De to ultralyd for å sjekke om han hadde snudd seg, men det hadde han ikke. Jeg skulle få keisersnitt. I dag! Jippi! Endelig skulle han komme ut.

Etter flere timer med faste og samtaler med leger, anestesilege og fysioterapeut, kom de inn og sa at det var min tur. Jeg ble trillet til operasjonssalen, og de gjorde meg klar.

Babyen sitter fast
Jeg fikk epidural, men ikke nok, så jeg kjente at de skar i meg. Jeg husker de brukte lang tid på å få lillegutt ut. De måtte tilkalle hjelp, for babyen satt fast.

Plutselig spurte de meg om jeg hørte sønnen min. Hna var ute! Det hadde ikke jeg fått med meg. Samboeren min hadde sett dem løpe forbi med ham.

Gutten vår var svak og behøvde pustehjelp, men kom seg raskt. Jeg fikk høre ham gråte. Han var verdens fineste babygutt, og han var min!

Les også:

Keisersnitt 14 dager på overtid

Fødselen vil jeg helst bare glemme

Igangsetting endte med hastekeisersnitt

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Jeg stod utenfor sykehuset og ropte: «Nå kommer han snart!»
Neste artikkelFikk nytt liv etter seks år med avføringslekkasje
DEL