Stakkars de som ligger i mange timer, tenker jeg. Det var nok med én time med kraftige smerter før babyen var ute. Fødsel nummer tre ble en kjapp drømmefødsel!

Sist oppdatert: 27. august 2014

Tre ganger hadde jeg falske rier som til slutt bare stoppet opp. Den siste gangen var vi inne på føden til CTG-registrering da riene bare stoppet.

En uke senere, på en nydelig søndag, var det strålende sol og ungene badet og koste seg hele dagen. Jeg hadde en venninne på besøk, og vi grillet. Det var en god dag. På kvelden gikk mannen på fotballtrening, og jeg la ungene. Jeg satt meg så ut på terrassen med et glass brus og en bok. Jeg kjente på sterke kynnere, men etter så mange runder med falske rier, stresset jeg ikke så mye med det.

Les også disse fødselshistoriene:

Den beste følelsen jeg noen gang har kjent!

Jeg har hatt en fantastisk fødsel

To press så var han ute!

Er riene sterke nok?
Etter hvert la jeg ned boken hver gang jeg kjente noe. Klokken 23 satt jeg fortsatt ute siden det var så varmt og godt, og begynte å bruke rietelleren. Riene var 2-6 minutter mellom. Jeg gikk inn. Selv om jeg ikke følte riene var sterke nok, ble jeg og mannen min enige om å ringe sykehuset og høre. De sa jeg kunne komme inn.

Klokken 23:35 ringte jeg min mor, og klokken 00:15 var vi på sykehuset. Turen inn gikk fint, og riene var helt greie. Vi fikk et undersøkelsesrom, og ble lagt til CTG-registrering. Jordmoren mente at her var riene sterke nok i hvert fall. Når neste rie kom, var det akkurat som om noen stakk hull på en ballong. Vannet fosset ut. Klokken var da 00:35. Jordmoren sa «Du skal i hvert fall ikke hjem». Jippi, tenkte jeg. Hun sjekket åpningen, og den var fem centimeter.

Les flere fødselshistorier:

Min fantastiske fødsel!

Jeg fødte stående!

En ganske rask fødsel

Prinsen kommer til verden
Vi kom oss over på en fødestue, og der kom riene på løpende bånd. Det var ikke mye pusterom mellom riene. Jeg gikk rundt og rundt på gulvet. Når riene kom koste jeg på magen, og mannen min masserte ryggen min.

Etter en stund klarte jeg ikke å stå lenger, og kom meg oppi sengen. Da kom pressetrangen nesten med det samme. Etter fire minutter med pressrier var prinsen ute! Klokken var da 00:34. Helt fantastisk!

Hva synes du om artikkelen?