Fra jeg kom inn på sykehuset til Jonathan var ute tok det 43 minutter.

Sist oppdatert: 9. mars 2015

Jeg hadde termin 01.01.15 og ventet mitt første barn – en gutt.

Natt til nyttårsaften gikk jeg og mannen min og la oss i 23:30-tiden. Klokken 00:15 holdt jeg på å sovne da jeg kjente et «popp». Jeg løp og kjente etter om det var vannet som gikk, eller riene som begynte.

Cirka klokken 00:30 kjente jeg den første rien. Jeg ringte føden, og fikk beskjed om å ta Paracet og en varm dusj. Jeg sendte mannen ut med hunden slik at den fikk gått på do før vi eventuelt dro til føden.

Les også:

Fødte 10 uker før termin

Satt på med UP i 170 km/t for å rekke føden

Noe så sjeldent som en fin fødselshistorie

Blør litt
Riene tok seg kjapt opp, og jeg begynte å blø litt da jeg gikk på do. Jeg ringte til føden igjen, og gikk beskjed om å komme inn for en sjekk.

Vi var inne på føden klokken 02:30, og jeg kjente de første pressriene på vei inn. Jordmor sa jeg skulle gå på do før hun sjekket hvor langt jeg var kommet i fødselen.

Full åpning!
Hun sa jeg hadde full åpning, og pressrier. Det ble ikke tid til mer enn lystgass, men det var det jeg hadde ønsket meg.

Klokken tre fikk jeg beskjed om at jeg kunne begynne å presse. 13 minutter senere var vesle Jonathan ute. Han ble født 31.12.14 klokken 03:13 og veide 2745 gram og var 47 centimeter lang.

Fordi han hadde lavt blodsukker måtte vi ligge på nyfødtintensiven i litt over en uke slik at blodsukkeret fikk stabilisert seg.

Nå er han en glad og fornøyd gutt som vokser fint.

Les flere fødselshistorier:

Ikke helt sånn jeg så for meg vårt første møte

Etter 33 timer i fødsel fikk jeg endelig se gutten min

– Jeg stod utenfor sykehuset og ropte: «Nå kommer han snart!»

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVisste ikke kjønnet før babyen var ute
Neste artikkelEt nederlag å legge på seg for mye?
DEL