Fra vannet gikk til hun var ute gikk det tre timer og 45 minutter!

Sist oppdatert: 30. juni 2014

Jeg var innlagt på sykehus i åtte uker fra uke 26 på grunn av tidlige rier. Jeg hadde 1 centimeter åpning og forkortet livmorhals, men de fikk stoppet riene med drypp. Jeg var sengeliggende, og fikk kun gå og hente meg mat og for å gjøre daglig stell. Alt for å avlaste livmorhalsen. Vannet kunne gå når som helst, sa de, og alle trodde jeg ville føde før tiden.

I uke 34 fikk jeg dra hjem. Det hadde ennå ikke skjedde noe, og nå kunne jeg bevege meg og leve som vanlig igjen. De gjør ikke noe for å stoppe fødselen etter uke 34.

Les også disse fødselshistoriene:

Julian hadde navlestrengen rundt halsen

De trodde ikke jeg var i fødsel

Jeg fikk ta imot babyen selv!

Vannet går
Jeg var hjemme i tre uker før jeg våknet klokken 01:30 på natten av at vannet gikk. Jeg lå fortsatt i senga.

Jeg hadde ikke rier, men vanlige kynnere som jeg hadde hatt i flere uker. Men plutselig ble de annerledes, og klokken 02:00 ringte vi til føden. Vi fikk beskjed om å komme, og vi var der klokken 02:30. Da var kynnerne enda sterkere og tettere. Jordmoren sjekket meg på fødestua, og da hadde jeg full åpning!

Les flere fødselshistorier:

To kjappe fødsler

Morten ble født i vann

En kjapp drømmefødsel

Linnéa kommer til verden
Jeg lå i litt over en time før pressriene kom. Jeg fikk ingen form for smertelindring, bortsett fra lystgass, men den gjorde meg bare kvalm. Jeg hadde pressrier fra cirka kl. 04:00, og 05:15 var hun ute.

Det var et smertehelvete uten like, men gud så verdt det! Linnéa ble født tre uker før tiden, i uke 37+2. Hun veide 2886 gram og var 47,5 centimeter lang.

Hva synes du om artikkelen?