Jeg var i fin form, men litt sliten. Det var tross alt bare 2 uker til termin og jeg gleda meg. Så skjedde det. Min samboer kom cirka 5 minutter etter at jeg besvimte, og ringte amk umiddelbart. Det ble rekvirert helikopter.

Sist oppdatert: 12. november 2012

Jeg vil fortelle min fødselshistorie, selv  om det meste av den kun er ting jeg har blitt fortalt.

Da jeg var ca 7,5 mnd på vei begynnte blodtrykket mitt å gå opp, ikke mye men så jeg lå akkurat over normalen. Jeg hadde ingen andre symptomer på noe, så det eneste de gjorde var å følge med litt ekstra.

15. oktober var blodtrykket noe høyere (litt under 3 uker før termin) så de ville sende meg på ctg kontroll. Der var alt fint, veslemann hadde det bra – ingen andre symptomer på noe, kun blodtrykket, men de ville ha meg innpå ultralyd to dager senere.

Les også om svangerskapsforgiftning

Onsdag 17. oktber var vi på ultralyd og ctg og alt så bra ut, så det ble avtalt ny kontroll på sykehuset mandagen etter. Vi var på fødselskurs samme kveld og jeg var i fin form.

Brått uvel
Torsdag 18. oktober var jeg i fin form, men litt sliten. Det var tross alt bare 2 uker til termin og jeg gleda meg. Så skjedde det. Tidlig på ettermiddagen ble jeg brått uvel, kraftig hodepine og vond
nakke. Det var så vondt at jeg nesten gråt. Jeg ringte min samboer som kasta seg i bilen å kjørte fra jobb. Jeg ringte føden, bare å komme inn var beskjeden. Min samboer ringte meg fra bilen og da var smertene så ille at jeg begynte å kaste opp i kjøkkenvasken. (Vaska den like etterpå.) Kom meg på badet og begynte å bytte klær. Husker jeg sto på knær og mista fullstendig synet, og mer husker jeg ikke.

Les også: Hvilke faresignaler skal jeg se etter?

Min samboer kom ca 5 minutter etter at jeg besvimte, og ringte amk umiddelbart. Det ble rekvirert helikopter.

Hastekeisersnitt
Utfra det som står i journalen og det jeg er fortalt hadde jeg våkna da de var her, men husker ikke noe av det, jeg erindrer såvidt at jeg fikk på meg hørselvern. På sykehuset hadde jeg vært våken og klar, de tok ctg og forskjellige andre undersøkelser. Legen var ute i ca 3 minutter, og da hadde jeg fått kramper.

Jeg ble umiddelbart lagt i narkose og hastekeisersnitt gjennomført. Marcus er født 2 timer etter jeg ringte min samboer på jobb.

Les alt om keisersnitt

Jeg husker ikke noe før dagen etter, men samboeren min hadde fått ta med seg  Marcus, som da lå på nyfødtintensiven, inn  til meg på overvåkinga. Jeg husker ikke noe av det, lå der i morfinrus. Men heldigvis vi fikk begge opp på barsel dagen etter.

Gikk bra med begge to
Skremmende at svangerskapsforgiftning og kramper kan komme så fort, men det gjør det, men heldigvis er det svært skjeldent. Og vi har det begge bra.

Nå er det kun blodtrykket mitt som ikke er helt bra ennå, og min samboer er hjemme med oss frem til jul.

Nå skal vi bare nyte tiden som foreldre sammen. Og være glad alt gikk bra.

Les flere fødselshistorier

Les også: Planlagt eller akutt keisersnitt

Les også: Når foretas keisersnitt?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBabybok blues
Neste artikkelGravid etter sidesprang?
DEL