Lille store Nikolai veide 4100 gram og var 51 cm lang – mye større enn storesøster, og det kjentes!

Sist oppdatert: 30. mai 2016

Som med storesøster, så forventet jeg at det skulle starte før termin. Men terminen kom og gikk, og ingen fødsel. Fem dager etter termin, våknet jeg på morgen med storesøster som normalt, og måtte på do – var skikkelig tømming! Etter dette kjente jeg noen små tak, men var ikke vondt, så trodde bare kroppen lurte meg. Mannen fikk besøk og dro ut for å hjelpe å fikse på en bil. Da var klokken rundt 9, og det begynte å gjøre litt mer vondt, men tenkte ikke mer over det, kansje det bare var kynnere.

Kynnere eller rier?
Tok storesøster med i dusjen. Når vi var ferdig så ga det ikke seg, og mannen kom inn igjen. Sa til han at jeg trodde noe kanskje var i gang, men var ikke vondt og ikke regelmessig. Han tvang meg til å ringe føden for å høre. Der fikk jeg beskjed om at jeg måtte komme inn for en sjekk.

Skrev sms til søsteren min om at hun måtte passe storesøster når vi skulle inn. Leverte storesøster og dro på føden.

Blir på sykehuset
Vell inn på føden, rundt kl 12, så målte de rier, men de var verken regelmessig eller kraftige. Jordmor sjekket åpningen og strippet, og jeg hadde da 5 cm åpning. Men siden riene med storesøster aldri ble regelmessig så måtte jeg bli der til ungen kom ut.

Fikk føderom og beskjed om at det kunne ta litt tid. Jordmor spurte hele tiden om jeg hadde rier, for hun kunne ikke se på meg om jeg hadde det eller ikke, pratet meg gjennom alt.

Hvor fort går dette?
Etter 30 minutter sjekket hun åpningen igjen og strippet på nytt. Da hadde jeg 6 cm. Jordmor var egentlig litt stresset, hun ville ta i mot barnet, men gikk av vakt klokken 15. 

Når det hadde gått enda 30 minutt så sjekket hun på nytt, da var det enda 6 cm, men nå bestemte hun seg for å ta vannet. Ventet på en rie og stakk hull på posen. Da var klokken rundt 13.

Riene tar seg opp
Da begynte riene å hagle på, ble sterkere og gjorde vondt! Fikk da lystgass masken og riene kom med 2-3 minutters mellomrom. 

Rundt klokken 14.30 så hadde jeg 7 cm åpning, og det var snart vaktbytte. Hjertelyden til ungen forsvant litt, så de måtte sette måleting på hode hans, men alt var bra. Under riene så «forsvant» jeg, gikk inn i min egen verden og hørte ingenting av det som ble sagt. 

Legestudent med på fødselen
Under vaktbytte klokken 15, så kom det to jordmødre og en legestudent inn – hadde gitt lov til legestudent og være med på fødselen. Den ene jordmoren er naboen min, så kjente hun litt fra før. Hun sjekket åpning, 8 cm. 

Ba om mer smertestillende, men fikk ikke det siden jeg var litt for langt på vei nå. Jordmødrene gikk ut for å fylle ut noen papirer, og plutselig kjente jeg pressetrangen komme. Da var klokken 15.30. Legestudenten gikk for å hente jordmor.

Nærmer seg slutten av fødselen
Etter dette er ting litt uklart, for det var aldri pause. Husker jordmor tok lystgass fra meg, så frekk som hun var. Og ba meg snu meg i sengen – lettere sagt en gjort altså! Fikk snudd meg, og da kom et kjempepress. Jeg kjente når ungen kom nedover, og ett press til så kom han ut. Klokken var 15.45.  

Verdens beste lyd som man kan høre etter en fødsel kom i rommet – babygråt. Fikk han på magen, en velskapt stor gutt.

Morkaken ville ikke ut så lett, måtte få akupunktur for å få den ut, men den kom til slutt. 

Nydelige Nikolai. Foto: privat


Les flere fødselshistorier

 

Hva synes du om artikkelen?