En kvinne i Honduras fødte i en likbil – og det må vel sies å være den mest uvanlige plassen å føde. Men det er flere barn som har overrasket sine foreldre med valg av fødested...

Sist oppdatert: 9. desember 2009

Fødsel i likbil:  1. desember (2009) var det en kvinne i Honduras som fødte barnet sitt i en likvogn. Den høygravide kvinnen var på vei til sykehuset – gående – da fødselen plutselig startet. Hun falt sammen ved et begravelsesbyrå, der de ansatte viste seg å være svært så handlekraftige. De fant ut at de skulle legge henne på en likbåre og kjøre henne til sykehuset. Men babyen hadde hastverk og så dagens lys på veien – inne i likbilen. Mor og barn er friske og glade, og har moren har uttalt at det uvanlige fødestedet vil være symbolsk for et langt liv.
 
Fødsel på ferge: I juni fødte en ung kvinne babyen sin på fergen ”Baltic Queen”mellom Tallin og Stockholm med assistanse fra skipslegen. Selskapet som eier fergen ga den vesle familien en gave; barnet kan reise gratis med “Baltic Queen” for resten av livet.
 
Fødsel i snøen: I desember i fjor var noen politimenn ute på nattpatruljering i Kanada. De sprang på en blødende og skrikende kvinne. Den 27 år gamle kvinnen dro opp genseren sin og ga politimennene et nyfødt barn hun hadde prøvd å beskytte mot kulden. Så falt hun sammen og fikk barn nummer to midt i snøstormen.
 
Norske Trude fødte i bilen - i snøstorm!
 
Fødsel på fortauet: En liten gutt i Sachsen-Anhalt i Tyskland ville også ut ut i verden plutselig! I september i år fant forbipasserende en kvinne blødende på et fortau. De trodde hun hadde vært utsatt for en ulykke og ringte etter ambulanse. Men det viste seg at kvinnen var i fødsel. Ambulansepersonellet kom raskt og akkurat i tide til å assistere henne under fødselen.
 
 
Fødsel på lyntoget: Babyen trodde kanskje at en tur med lyntoget betydde at han skulle lynfort ut? I alle fall ble det en lynrask fødsel for en kvinne på lyntoget mellom Paris og Brüssel. Den vesle jenta kom til verden mai i år og fikk livsvarig gratisbillett på toget.
 
 
 
Fødsel på offentlig toalett: En 40 år gammel kvinne fra Østerrike fødte en gutt sommeren 2004 på toalettet på et postkontor. Kvinnen hadde ikke visst at hun var gravid – hun hadde trodd at hun hadde fått de første tegnene på overgangsalderen… Hun sto i køen, fikk plutselig store smerter og rakk så vidt å komme seg inn på toalettet før gutten kom.
 
 
Fødsel i luften: Gravide får ikke fly siste delen av svangerskapet, men hva om barnet kommer for tidlig? En kvinne fra Malaysia opplevde at fødselen startet i uke 27, høyt oppe i luften. Kapteinen forberedte en nødlanding, men for sent. Flyet var fortsatt i luften da babyen ble født. Men mor og barn var heldige; en lege om bord hjalp til med forløsningen.
 
Fødsel på Autobahn: Å føde i bil, er kanskje ikke så uvanlig. Men når fødselen starter på en tysk motorvei, er det ikke bare bare å svinge ut – her går det fort! Da Nina fra Thüringen i Tyskland plutselig bestemte seg for å komme ut som prematurbaby, kjørte foreldrene på motorveien. Pappaen kjørte ut til siden og hjalp mammaen med fødselen. Og Nina vil alltid bli minnet om hvor hun ble født. I fødselspapirene, under “fødselssted” står det: “På veien mellom Jena og Sulzbach-Rosenberg”.
 
 
 
 
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTo dager før Ingvild fikk se sin nyfødte datter
Neste artikkelDen store gutten ville ikke ut!
DEL