Mariell er en form av det franske Marielle. Marielle er satt sammen av Maria og en ending som betyr liten. Maria er et bibelsk navn og kan bety elsket, stor og sterk, sjøens stjerne, opprører eller dråpe fra havet – alt etter hvordan man tolker navnets opphav.

Sist oppdatert: 24. juni 2019

Så populært er Mariell:

1220 personer har dette navnet.
I 2020 var Mariell på 320. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Mariell i Norge og andre land:

Mariell og formen Marielle har vært i bruk fra 1970-årene. Bruken av Mariell og Marielle økte fra 1970-tallet og fram til rundt 2010. Det beste året var 2008 med 46 fødte. Etter det har bruken har sunket klar, foreløpig til 11 i 2018. I tillegg fikk 7 barn navnet Marielle.

Mariell og Marielle er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Mariell godt nå:

Mariell passer med lyder som foreldre har likt på 2000-tallet og litt før. Det begynner med Ma-, som fins i mange populære navn, som Marius, Martin, Malin og Maria. Det har to vokaler inntil hverandre (ie) og de tydelig stemte konsonantene m og n. Dessuten kan bruken være inspirert fra i flere land. Skrivemåten uten -e til slutt er helst på grunn av uttalen.

Tallene vil sannsynligvis ligge rundt 10 for hvert av navnene Marielle og Mariell fram til tidlig i 2020-årene, og kanskje rundt 5 for Mariel.

Varianter av Mariell:

Mari, Maria, Marie, Mariel, Marielle, Marika, Mariken

Slik uttales Mariell

ma-ri-ELL

Navn i samme sjanger som Mariell

Ana, Ask, Audhild, Brede, Eira, Elida, Elina, Elizabeth, Erle, Esther, Fabian, Hallvard, Isabel, Isabelle, Louise, Rolf, Sveinung, Svenn, Sylvi, Sylvia, Tanja, Teodor, Thale, Thore, Tony, Torbjørg, Tordis, Torfinn, Torild, Torleif, Unn, Vegar, Veronika, Viktoria, Vivi, Vivian, Yvonne, Ådne

Du kjenner Mariell fra:

Forfatter og blogger Mariell Øyre, golfspiller Mariell Bruun

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?