Marielle er satt sammen av Maria og en ending som betyr liten. Maria er et bibelsk navn og kan bety elsket, stor og sterk, sjøens stjerne, opprører eller dråpe fra havet – alt etter hvordan man tolker navnets opphav.

Sist oppdatert: 24. juni 2019

Så populært er Marielle:

949 personer har dette navnet.
I 2020 var Marielle på 480. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Marielle i Norge og andre land:

Mariell og formen Marielle har vært i bruk fra 1970-årene. Bruken av Mariell og Marielle økte fra 1970-tallet og fram til rundt 2010.

De siste 10 årene har bruken av Mariell falt fra 44 fødte i 2009 til bare 7 som fikk navnet i 2018. Formen Mariell er mer brukt (11 i 2018), men også det navnet er på vei ned.

Mariell og Marielle er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Marielle godt nå:

Mariell passer med lyder som foreldre har likt på 2000-tallet og litt før. Det begynner med Ma-, som fins i mange populære navn, som Marius, Martin, Malin og Maria. Det har to vokaler inntil hverandre (ie) og de tydelig stemte konsonantene m og n. Dessuten kan bruken være inspirert fra i flere land. Skrivemåten uten -e til slutt er helst på grunn av uttalen.

Tallene vil sannsynligvis ligge rundt 10 for hvert av navnene Marielle og Mariell fram til tidlig i 2020-årene, og kanskje rundt 5 for Mariel.

Varianter av Marielle:

Mari, Maria, Marie, Mariel, Mariell, Marika, Mariken, Marion, Marja

Slik uttales Marielle

ma-ri-ELL, uttalt uten e-en til slutt, slik som på fransk

Navn i samme sjanger som Marielle

Arnstein, Barbara, Benedikte, Borghild, Britt, Carsten, Christin, Edgar, Edward, Eldbjørg, Gitte, Gjermund, Jack, Jomar, Mali, Nicoline, Paal, Roald, Serine, Sigrund, Simone, Stephan, Susanna, Tamara, Teodora, Thorstein, Tirill, Torkel, Ulrikke, Vega, Vilhelm, Waldemar, Wencke

Du kjenner Marielle fra:

Reality-deltaker Marielle Kvernaas Efford, politiker Marielle Leraand

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMariell
Neste artikkelMarit
DEL