Mariel

Mariel

Mariel

Mariel er engelsk variant av flere navn som ligner. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1235 Sist oppdatert 27.10.20
Mariel er engelsk form av Marielle, Mariell, Mariella, Muriel og Meriel. Mariella er opphavlig italiensk kjæleform av Maria og har fått ulike former I flere land. Maria er et bibelsk navn og kan bety elsket, stor og sterk, sjøens stjerne, opprører eller dråpe fra havet – alt etter hvordan man tolker navnets opphav. Muriel er et gammelt keltisk navn, kjent i eldre former både på de britiske øyene og i Breton (Nord-Frankrike). Opphavet er to ord som betyr sjø og lys/skinnende. Meriel er opphavlig bretonsk variant av Muriel.

Så populært er Mariel:

345 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Mariel i Norge og andre land:

Mariel er kjent i Norge fra tidlig på 1900-tallet og mest brukt i 1990-årene, samtidig med Mariell og Marielle, som var mer i bruk.

Den 01.01.2020 var det 337 jenter/kvinner med Mariel som første eller eneste fornavn, og det var på 710. plass for kvinner i Norge. På samme tid var det 1211 Mariell og 941 Marielle og 75 Mariella.

Derfor fungerer Mariel godt nå:

Mariel passer med lyder som foreldre har likt på 2000-tallet og litt før. Det begynner med Ma-, som finnes i mange populære navn, blant andre Marius, Martin, Malin og Maria. Det har to vokaler inntil hverandre (ie) og de tydelig stemte konsonantene m og n. Dessuten kan bruken være inspirert fra i flere land.

Noen få barn i Norge har fått navnet Mariel på 2000-tallet, men færre enn Marielle og Mariell.

Varianter av Mariel:

Ariel, Ariella, Arielle, Lisamari, Lissmarie, Mari, Maria, Marie, Mariell, Mariella, Marielle, Mariette, Mariia, Marija, Marika, Mariken, Meriel, Muriel

Slik uttales Mariel

ma-ri-ELL

Navn i samme sjanger som Mariel

Ajla, Amelie, Annemarie, Cedrik, Daniella, Elinor, Emir, Harrieth, Ilmari, Ilona, Jennie, Jomar, Joshua, Kaj, Lana, Liliana, Lora, Maram, Marcio, Marga, Margreta, Mariangela, Mariella, Marilena, Marisel, Matteo, Neil, Pedro, Rino, Rosmari, Sana, Sienna, Siril, Steve, Suzanne

Du kjenner Mariel fra:

Skuespiller Mariel Hemingway, modell Mariel Rodriguez

Relaterte lister:

Navn med vakker betydning
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: