Prisca

Prisca

Prisca

Prisca er et bibelsk navn.
Av Babyverden 161 Sist oppdatert 07.07.22
Prisca er et jentenavn i Bibelen, skrevet Priska i norske bibler. Det kommer fra det romerske tilnavnet (brukt i tillegg til fornavn) Priscus. Det kom fra språket latin og betyr gammel, og høyt ansett eller å stole på. Priscilla og Priskilla er utvidet fra Prisca og Priska. Prisca er også i bruk som etternavn. Det kan være oppkalling fra en helgen eller annen kirkelig person med navnet.

Så populært er Prisca:

26 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Prisca i Norge og andre land:

Prisca er kjent i Norge fra midt på 1800-tallet, men har vært lite brukt her. Det var heller c enn k i den tidlige bruken. De fleste Prisca og Priska nå har utenlandsk bakgrunn, men det er også gitt til barn født i Norge.

Den 01.01.2022 var det 22 jenter/kvinner med Prisca som første eller eneste fornavn, 10 Priska og 7 med den ungarske formen Piroska. I alt 4 hadde Prisca som etternavn.

Derfor fungerer Prisca godt nå:

Prisca kan bli brukt med inspirasjon gjennom mediene, og etter inspirasjon fra tidligere bruk i Norge. Dessuten er det et navn i Bibelen.

Varianter av Prisca:

Piroschka, Piroska, Pricilla, Priscilla, Priska, Priskilla

Slik uttales Prisca

PRISS-ka

Navn i samme sjanger som Prisca

Minerva, Priscilla, Quentin, Ray, Regina, Regine, Remus, Renee, Rex, Romana, Romeo, Rosalba, Rosalina, Rosaline, Rosie, Ross, Royce, Rufus, Russell, Sabin, Sabina, Sabrina, Salina, Santos, Savina, Sen, Serene, Sergio, Sergius, Sevrin, Sidra, Terrance, Tor, Toran, Uni

Du kjenner Prisca fra:

Modell Prisca Abah, forfattere Prisca Dorcas Mojica Rodríguez og Prisca Agustoni, musikkartister Prisca Lolenga og Prisca Benita

Relaterte lister:

Bibelnavn
Klassiske navn
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: