Sylvi

Sylvi

Sylvi

Sylvi var særlig brukt på 1940-tallet, men lite brukt de siste tiårene. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 907 Sist oppdatert 08.06.20
Sylvi kan ha to opphav – Solveig og Sylvia. Solveig er et gammelt norsk navn fra middelalderen. Den første delen av navnet kommer fra ordet sal, som ble brukt om hus. Delen veig vet man ikke sikkert hva betyr, men det blir forklart med styrke og dyktighet. Sylvia har opphav i det latinske navnet Silvia som betyr skog. I Norge har det helst opphav i Solveig, mens det i Sverige helst er variant av Sylvia.

Så populært er Sylvi:

1144 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Sylvi i Norge og andre land:

I Norge var Sylvi noe brukt på 1600- til 1800-tallet, da også varianten Sølvi var i bruk. I 1801 var det registrert 12 Sylvi og 27 Sølvi, men også flere andre varianter. I 1910 var det 8 Sylvi og 32 Sølvi. I disse registreringene kan skrivemåtene ha vært ulike bruken til daglig.

Sylvi var også noe brukt midt på 1900-tallet. Det lå på 114. plass for kvinnenavn i 5-årsperioden 1945-1949, og 125. og 118. plass i de to neste periodene.

Ved inngangen til 2020 var det 1157 jenter/kvinner med Sylvi som første eller eneste fornavn, og det var på 347. plass blant kvinnenavn i Norge. På samme tid var det 3522 Sølvi.

Navnet med skrivemåten Sylvie var på 419. plass i England og Wales i 2018.

Derfor fungerer Sylvi godt nå:

Sylvi kan bli valgt fordi det har gammel norsk tradisjon. Dessuten har navnet har mange lyder som foreldre i Norge liker. Sylvi har de stemte konsonantene l og v, der l har blitt populær ut over 2000-tallet. Sylvi har likevel vært ubetydelig brukt fra rundt år 2000 og foreløpig til 2019.

Varianter av Sylvi:

Silvana, Silvia, Solveig, Sylvi, Sylvia, Sylvie, Sylwia, Sølje, Sølvi

Slik uttales Sylvi

SYLL-vi

Navn i samme sjanger som Sylvi

Berith, Birger, Bjørnar, Brita, Cathrine, Cato, Christel, Dagrunn, Daria, Desiree, Diana, Dorthe, Edith, Eigil, Eilert, Eldri, Elina, Elinor, Ellisiv, Emeli, Jone, Kirsten, Mariell, Marna, Melissa, Ronny, Siv, Steinar, Sten, Sveinung, Thorleif, Tine, Tordis, Torild, Torunn, Unn, Vivi, Wibeke

Du kjenner Sylvi fra:

Politiker Sylvi Listhaug

Guttevariant(er) av Sylvi:

Silvius, Sylfest, Sylvius, Sølve

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: