Torfinn

Torfinn

Torfinn

Nå som både Tor og Finn er populære navn til barn bør også Torfinn fungere bra. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 661 Sist oppdatert 04.05.21
Torfinn er et gammelt nordisk navn fra middelalderen. Torfinn er satt sammen av navnet på den gamle nordiske guden Tor og av finn, som i middelalderen ble brukt om samer. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne.

Så populært er Torfinn:

988 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Torfinn i Norge og andre land:

Navnet var mye brukt i middelalderen, men bare i deler av landet fra rundt 1500- til 1800-tallet. Da navn fra middelalderen ble populære fra rundt år 1900, kom navnet mer i bruk, og over hele landet. Etter 1900 var det mest brukt fra rundt 1930 til rundt 1960. Torfinn var på 148. plass for gutter født i hver av de tre 5-årsperiodene fra 1945-1949 til 1955-1959.

Den 01.01.2021 var det 1028 gutter/menn med Torfinn som første eller eneste fornavn, og det var på 359. plass blant gutte-/mannsnavn i befolkningen i Norge. Ellers var det 83 Thorfinn og 7 Torfin.

Derfor fungerer Torfinn godt nå:

Torfinn blir trolig helst brukt fordi det er et navn som ble brukt blant annet tidlig på 1900-tallet. Det er en tid som navn på 2000-tallet ofte blir hentet fra. Dessuten legger noen foreldre vekt på å hente gammelt norsk navn fra middelalderen, og da passer dette navnet. N-lyden er mye brukt i navn.

Torfinn har vært litt brukt for barn i Norge på 2000-tallet.

Varianter av Torfinn:

Thorfinn, Torfin

Slik uttales Torfinn

TORR-finn

Navn i samme sjanger som Torfinn

Barbro, Borgny, Børge, Bård, Christer, Christin, Dagfinn, Edgar, Eldbjørg, Gert, Gjertrud, Gorm, Gullborg, Gunnar, Guri, Gøril, Haavard, Halvar, Heidi, Henrikke, Hildegunn, Hulda, Idunn, Ingemar, Jonny, Lone, Mariell, Marna, Sigbjørn, Siren, Sjur, Toril, Torild, Torunn, Unn, Wibeke, Ådne

Du kjenner Torfinn fra:

Sankt Torfinn av Hamar, skuespiller Torfinn Nag, filmkritiker og programleder Torfinn Borkhus, politikere Torfinn Opheim og Torfinn Vassvik, oppdager Torfinn Karlsevne, filmfotograf Torfinn Rønning Sanderud, musiker og komponist Torfinn Thorsen

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: