Halvar er en variant av Hallvard, som er et nordisk navn fra middelalderen. Hallvard er satt sammen av Hall, som betyr helle eller flat stein, og vard, som betyr beskytter (en som beskytter).

Sist oppdatert: 19. november 2021

Så populært er Halvar:

181 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Halvar i Norge og andre land:

Halvar har særlig vært brukt på 1900-tallet omtrent samtidig med at Hallvard har vært mye brukt. Det vil si særlig i første halvdel.

Den 01.01.2021 var det 181 gutter/menn med Halvar som første eller eneste fornavn. Det var da på 939. plass blant gutter/navn på menn i Norge. Det var samtidig 1517 Hallvard og 1370 Halvard.

Derfor fungerer Halvar godt nå:

Halvar kan bli brukt fordi det er en enklere og lite brukt variant av Hallvard. Hallvard er et navn med tradisjon, men det er er også blant navn brukt tidlig på 1900-tallet som mange liker å bruke på nytt nå på 2000-tallet. Noen ønsker også å hente fram navn fra den norske middelalderen. Noen kan da foretrekke en mindre brukt skrivemåte, som Halvar er.

Varianter av Halvar:

Hallvard, Hallvor, Halvard, Halvor

Slik uttales Halvar

HALL-var

Navn i samme sjanger som Halvar

Aasveig, Annicken, Baard, Beata, Boas, Carsten, Dagfinn, Dawood, Edvart, Eilev, Evert, Fartun, Geirmund, Haavard, Halgeir, Halstein, Harun, Idar, Ingemar, Ingvil, Jahn, Kariann, Kaya, Kirstin, Leidulf, Leikny, Lis, Magnor, Nichlas, Reinert, Solrunn, Sturle, Torfinn, Veronika, Widar, Ylvali

Du kjenner Halvar fra:

Kokk Halvar Ellingsen, politiker Halvar Hansen

Jentevariant(er) av Halvar:

Halvarda, Halvordine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGonnar
Neste artikkelHeimann
DEL