Toralv

Toralv

Toralv

På jakt etter et gammelt nordisk navn til barnet ditt? Hva med å velge Toralv? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 715 Sist oppdatert 30.12.20
Toralv er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av navnet på den gamle nordiske guden Tor, og av alv som var overnaturlig vesen i gammel overtro. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne. I middelalderen ble navnet skrevet Toralf, men f-en ble da uttalt som v.

Så populært er Toralv:

116 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Toralv i Norge og andre land:

Varianter av Toralv har vært mye brukt fra middelalderen og fram til rundt 1940. I eldre tid var det helst skrevet som Toralf. Skrivemåten Toralv kom i bruk fra rundt 1900, men har vært mye mindre brukt enn Toralf. Navnet Toralv kom i bruk i en tid da nordiske navn fra middelalderen ble hentet fram, og v-en kom inn fordi det skulle vise uttalen i middelalderen.

Skrivemåten Toralv har blitt mye mindre brukt enn Toralf også på 1900-tallet. Både Toralv og Toralf ble mest brukt fra rundt 1900 til rundt 1940.

Toralv har vært litt brukt på 2000-tallet, men stort sett med bare et par gutter mange av årene. Toralf har blitt litt mer brukt.

Den 01.01.2020 var det 133 gutter/menn med Toralv som første eller eneste fornavn, 535 Toralv, 179 Thoralf og 6 Thoralv.

Derfor fungerer Toralv godt nå:

Toralv blir brukt fordi det har tradisjon og gammelt nordisk opphav. Det var blant navn brukt rundt 1900 og tidlig på 1900-tallet, og flere navn brukt på den tiden blir igjen tatt i brukt ut over 2000-tallet. Andre eksempler på slike navn er Oskar, Aksel, Alfred, Sigurd, Sverre og Einar.

Varianter av Toralv:

Thoralf, Thoralv, Toralf

Slik uttales Toralv

TOOR-alv

Navn i samme sjanger som Toralv

Alvrunn, Annett, Askil, Glenn, Gullborg, Karstein, Kaspian, Lillan, Lycke, Oddleiv, Oddne, Odvar, Olina, Oliva, Olof, Ommund, Othelia, Pernilla, Petrine, Philippa, Pontus, Ragnfrid, Randulf, Rannei, Ronni, Sønvis, Talina, Thormod, Torgny, Tori, Torkjell, Torolf, Torsten, Ve

Du kjenner Toralv fra:

Skuespiller Toralv Maurstad, politiker Toralv Øksnevad

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: