Edvart er en skrivemåte for Edvard. Skrivemåten med t til slutt har blitt til fordi d-en sist i navnet oftest har blitt uttalt som t på norsk. Edvard kommer fra engelsk. Ed- betyr rikdom og vard betyr vakt eller en som beskytter/verner.

Sist oppdatert: 27. august 2021

Så populært er Edvart:

107 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Edvart i Norge og andre land:

Navnet Edvart og Edvard var særlig i bruk i Norge i andre halvdelen av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. På 1800-tallet og senere har Edvard vært den vanligste skrivemåten, men også noen skrevet Edvart og Edvardt. Skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet.

I 1801 var det rundt 120 med varianter, blant dem 8 skrevet Edvart. I 1865 var det rundt 7500 med varianter, blant dem litt over 1000 Edvart. I 1910 var det rundt 7500 med varianter, av dem 1751 Edvart. Edvard, med -d, har igjen kommet litt i bruk ut over 2000-tallet.

Den 01.01.2021 var det 107 gutter/menn med Edvart som første eller eneste fornavn, 3114 Edvard, 20 Edvardt og 857 Edward.

Derfor fungerer Edvart godt nå:

Edvart kan det passe å ta i bruk ut over 2000-tallet fordi navn brukt tidlig på 1900-tallet kommer tilbake nå. Edvard med -d har kommet noe i bruk de siste årene, med over hundre i mange av årene på 2000-tallet.

Varianter av Edvart:

Duarte, Ed, Edd, Eddi, Eddie, Eddy, Edo, Edouard, Edoàrdo, Eduard, Eduardas, Eduardo, Eduards, Edvar, Edvard, Edvarda, Edvardt, Edward, Jetvard, Jetvord, Ned, Ted, Teddy, Vard

Slik uttales Edvart

EDD-vart, der rt ofte blir uttalt som én lyd, som i «bart» på Østlandet, i Trøndelag og deler av Nord-Norge, men som to atskilte lyder ellers

Navn i samme sjanger som Edvart

Alea, Amandus, Annelin, Anved, Barta, Benedichte, Birthe, Børje, Cedrick, Dagny, Edbjørn, Edina, Edmond, Edvina, Elander, Eldri, Emin, Frantz, Freddi, Fredny, Gert, Gjøran, Gudbjørg, Gunder, Gunnstein, Halvar, Kristofer, Livar, Nicholai, Torolf, Wencke

Du kjenner Edvart fra:

Dommer Svein-Erik Edvartsen

Jentevariant(er) av Edvart:

Eduarda, Edvarda, Edvardine, Edvarta, Edvarte, Edvarthe, Edvartine

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelClarence
Neste artikkelElwin
DEL