Beata

Beata

Beata

Beata  et flott navn med vakker betydning.
Av Babyverden 494 Sist oppdatert 12.02.21
Beata er et latinsk navn. Det betyr lykkelig.

Så populært er Beata:

786 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Beata i Norge og andre land:

Beata, og Beate, er kjent i Norge fra 1700-tallet. Beata var særlig brukt på 1700-tallet og til midten av 1800-tallet, og Beate særlig etter det. Bruken av Beata har økt fra sent på 1900-tallet med innvandring, mye fra Øst-Europa.

I 1801-folketellingen var det rundt 100 med varianter av Beata og rundt 75 med varianter av Beate. I 1865 var det rundt 225 Beata-varianter og 640 Beate-varianter, og rundt 85 og 1100 i 1910.

Den 01.01.2021 var det 746 jenter/kvinner med Beata som første eller eneste fornavn, under 4 eller ingen Beatha, 4409 Beate og 675 Beathe. På samme tid var Beata på 446. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Beata godt nå:

Dersom noen velger Beate nå på 2000-tallet, er det fordi det har gammel tradisjon, er nokså kort og har lyder som foreldre liker. Det har to vokaler inntil hverandre (ea), og den stemte lyden b er i ferd med å bli mer brukt nå rundt år 2020. Navn som ender på -a er mye brukt. Noen velger det nok gjerne også fordi det er et gammelt latinsk navn. Det er dessuten brukt blant innvandrere fra land der navnet har tradisjon.

Varianter av Beata:

Beate, Beatha, Beathe, Bejata, Bejatha

Slik uttales Beata

be-AA-ta

Navn i samme sjanger som Beata

Alan, Birthe, Carlos, Dagmar, Eilif, Emilian, Enok, Evald, Eyvind, Fanny, Fillip, Frederick, Fritz, Gert, Greger, Gunni, Gunnlaug, Halvar, Henrikke, Hermann, Ingolf, Ingvill, Jøran, Karstein, Kersti, Kerstin, Magny, Målfrid, Nea, Oddgeir, Patrik, Sebastien, Serina, Sjur, Tage, Una, Venke

Du kjenner Beata fra:

Sangere Beata Thunberg og Beata Kozidrak, musikkartist Beata Polak, skuespillere Beata Tyszkiewicz og Beata Ścibakówna, forfatter Beata Nicholson, tv-personlighet Beata Chmielowska, politikere Beata Kempa og Beata Mazurek, kunstløper Beata Papp

Guttevariant(er) av Beata:

Beato, Beatus

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn med vakker betydning
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: