Ingvil

Ingvil

Ingvil

Skrivemåten Ingvil er mindre brukt enn Ingvild og Ingvill. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 543 Sist oppdatert 26.04.21
Ingvil er en variant av Ingvild. Ingvild har bakgrunn i det gamle nordiske navnet Yngvild. Første delen er navnet har usikkert opphav, men mest sannsynlig fra Ing og Yngv, som er et alternative navn på fruktbarhetsguden Frøy. Siste delen er opphavlig -hild som betyr kamp/strid. Både Ingvild og Yngvild var lite brukt i Norge fram til 1900-tallet, men Yngvild ble mye brukt på Island fra middelalderen til nåtiden.

Så populært er Ingvil:

253 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ingvil i Norge og andre land:

I Norge ble varianter av Ingvild litt brukt i Østerdalen gjennom flere hundre år. Både Ingvild og Yngvild ble litt, men ikke mye, brukt i Norge gjennom store deler av 1900-tallet. Ingvild ble særlig brukt et par tiår fra midten av 1900-tallet. Ingvil ble brukt på samme tid, men mye mindre enn Ingvild.

Den 01.01.2021 var det 255 jenter/kvinner med Ingvil som første eller eneste fornavn, og Ingvil var da på 866. plass blant jente-/kvinnenavn i befolkningen i Norge. På samme tid var det 6306 Ingvild og 895 Ingvill.

Derfor fungerer Ingvil godt nå:

Bruken av Ingvil er nok helst inspirert av de godt stemte konsonant-lydene ng og l. På samme tid har også flere navn med endinga -il og -ill vært populære, slik at det nok har hjulpet til. Det vil si navn som Toril, Siril, Tiril og Venil.

Navnet Ingvil har vært litt brukt på 2000-tallet, helst under 5 i året. Derimot har Ingvild har holdt seg rundt 35-50 fødte i året siden før 2010, foreløpig til 2020.

Varianter av Ingvil:

Ingvild, Ingvill, Yngvil, Yngvild, Yngvill

Slik uttales Ingvil

ING-vill, der NG blir uttalt som en ng-lyd

INGG-vill, der NGG blir uttalt som ng-lyd, og g-lyd etter det, noe som er vanlig på Vestlandet

Navn i samme sjanger som Ingvil

Anneli, Arn, Artur, Baard, Bertha, Beth, Birgith, Birthe, Bjørghild, Bjørnhild, Bodhild, Brynhild, Cathrin, Cicilie, Eldrid, Eliah, Emelie, Falk, Gine, Gudbrand, Halgeir, Hallfrid, Hallgeir, Halvar, Herborg, Hulda, Ingmar, Kato, Kirstin, Lyder, Osvald, Solomon, Sune, Tilla, Tiril, Ugne, Vår, Wera

Du kjenner Ingvil fra:

Politiker Ingvil Smines Tybring-Gjedde, filmregissør Ingvil Giske, lærer og artist Ingvil Halle Barkve, billedkunstner Ingvil Havrevold

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: